Roman (†15) napísal v poslednom liste odkaz aj svojej triede. “Neviem, prečo ste sa ku mne správali ako k odpadu, no aj tak vás mám všetkých rád!”


Prípad Romana žije svojím životom už viac ako dva mesiace. Za tú dobu spustil Romanov otec kampaň proti šikane na školách, stretol sa s prezidentoku SR a na školu pripravujú trestné oznámenie. Romanovi to život nevráti, no otec chce spravodlivosť pre svojho syna. Rodina, dnes už zosnulého Romana, ktorý sa rozhodol skočiť zo strechy školy a tým sa pripravil o život, je presvedčená o tom, že pochybila škola v Parchovanoch.

Romana okolie považovalo za veľmi šikovného a nadaného žiaka. Pre pár jeho spolužiakov však mal byť terčom šikany. A aj šikana bola dôvodom, pre ktorý mal mať Roman psychické problémy a depresie.

Škola vo svojom stanovisku tvrdí, že tak, ako aj na iných školách, tak aj v tej v Parchovanoch riešia konflikty v správaní sa žiakov v triedach, ktoré sa stupňujú. Podľa nej spory medzi žiakmi v prevažnej miere nesú znaky konfliktov a nie šikany. Škola nechce uviesť, či existujú zápisy, ktoré sa dotýkajú prípadu Romana. Chcú počkať na závery vyšetrovania.

Slová školy sa však nezhodujú s obsahom posledných odkazov Romana, ktoré mu našli v mobile.