Rodičia Romana (†15) už majú jeho mobil. Zanechal správu pre všetkých! “Môžete sa tešiť že nedôjdem do školy”, odkazuje riaditeľovi

Rodičia Romana prežili azda najťažsie obdobie svojho života a najsmutnejšie Vianoce, ktoré strávili prvýkrát bez Romana, od jeho narodenia. Najmä otec Romana je od smrti svojho syna na sociálnych sieťach aktívny a snaží sa upozorňovať na nástrahy šikany. Zverejňuje dojemné statusy a videá, ktoré majú pripomínať Romanov príbeh.

Romanovi rodičia už majú jeho mobilný telefón. Vyšetrovateľ im ho odovzdal po dvoch mesiacoch od tragédie. Na mobil Romanova mama s otcom čakali presne 70 dní, počas ktorých mysleli na obsah listu na rozlúčku, ktorý Roman pred samovraždou napísal. Roman si v mobile uložil aj textový dokument, ktorý nazval “Posledná správa pre všetkých”.

Roman “Poslednú správu pre všetkých” začína takto: “Dúfam, že aspoň niekto bol dostatočne inteligentný a momentálne toto čítate.” Roman sa predstaví a pokračuje: “Pokiaľ toto niekto číta, už som asi spáchal samovraždu alebo som sa o to aspoň pokúsil.” Správu začal písať 15. novembra 2023 o 01:33 h po tom, ako zjedol tabletky antidepresív v obrovskej dávke, čo mu ale spôsobilo len bolenie brucha. “Akurát som sa tým len zdrogoval,” píše.

Poslednú správu pre všetkých zverejnia v plnom rozsahu najbližšie dni.

 

Odkaz riaditeľovi: “Môžete oslavovať že nedôjdem do školy” 

Šokujúco znie posledný osobny odkaz pre riaditeľa školy, ktorý už zo svojej funkcie odstúpil.  Roman si želá, aby niekto išiel za riaditeľom a odkázal mu, čo mu v “Poslednej správe pre všetkých” odkazuje. “Môžete už oslavovať, že nedôjdem do školy”, píše v sprave, ktorú zatiaľ nezverejnili v plnom rozsahu.

V mobile sa našlo viacero odkazov. Správa je rozdelená na odseky označené názvami Mama, Otec, Pre oboch rodičov, Pre sestru Nikolu, Riaditeľ ZŠ Parchovany, Pre celú deviatu triedu. Ďalšie odseky sú určené pre jeho kamarátov, ktorých mal aj v Česku.

Mame odkazuje, že bola tou najlepšou mamou, akú si mohol priať a otcovi, aby neplakal, lebo tam, kde je teraz, mu je už lepšie…