Putin zlyhal vo všetkých svojich cieľoch. Ukrajina už vyhrala bitku o jej národnú identitu, tvrdí fínsky prezident

Po ruskej invázii na Ukrajinu niektoré štáty Únie, ktoré boli proti jej rozšíreniu, zmenili názor, uviedol na GLOBSEC-u Stubb.

31.8.2024 (SITA.sk) – Prijatie krajín západného Balkánu do Európskej únie je minimálne rovnako strategicky dôležité, ako vstup Ukrajiny, Moldavska či Gruzínska.

Na bezpečnostnej konferencii Globsec v Prahe to uviedol fínsky prezident Alexander Stubb. Tvrdí, že po ruskej invázii na Ukrajinu niektoré štáty, ktoré boli proti rozšíreniu EÚ, zmenili názor.

Podľa Stubba mal Putin za cieľ rusifikovať Ukrajinu. Ďalším bolo to, aby sa Organizácia Severoatlantickej zmluvy (NATO) nepriblížila k jeho hraniciam, a tretím bolo rozdeliť euroatlantické partnerstvo.

Myslím si, že vo všetkých týchto cieľoch zásadne zlyhal,“ uviedol Stubb. Ukrajina podľa neho už teraz vyhrala bitku týkajúcu sa ukrajinskej identity, nezávislosti a jej pozície vo svete.

Viac k témam: Fínsky prezident, GLOBSEC, rusko-ukrajinský konflikt, Ruský prezident
Zdroj: SITA.sk – Putin zlyhal vo všetkých svojich cieľoch. Ukrajina už vyhrala bitku o jej národnú identitu, tvrdí fínsky prezident © SITA Všetky práva vyhradené.

Zanechajte svoj hlas

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.