in ,

Putin vidí, že jeho jednotky jednoducho utekajú z boja, okomentoval mobilizáciu Zelenskyj

21.9.2022 (Webnoviny.sk) – Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj povedal, že príkaz ruského prezidenta Vladimira Putina zmobilizovať ďalšie jednotky sa očakával a poukazuje na nedostatok ruských dôstojníkov a iného vojenského personálu. Uviedol to v stredajšom rozhovore pre nemecký denník Bild.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Povedal tiež, že tento krok, ako aj oznámenia o usporiadaní referenda o pripojení k Rusku na okupovaných ukrajinských územiach, nezmenia plán Ukrajiny oslobodiť svoje územia. „Budeme konať krok za krokom podľa našich plánov. Som si istý, že oslobodíme naše územie,” povedal Zelenskyj.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Ten zároveň povedal, že má všetky informácie, ktoré potrebuje a Putin už čiastočnú mobilizáciu vykonával počas ostatného mesiaca. Putin podľa neho „vidí, že jeho jednotky jednoducho utekajú” z boja. „Potrebuje, aby k nám prišla niekoľkomiliónová armáda. Pretože vidí, že veľká časť tých, ktorí k nám prídu, jednoducho utečie. Chce utopiť Ukrajinu v krvi, ale aj v krvi vlastných vojakov,” zakončil Zelenskyj.

Viac k témam: Mobilizácia, rusko-ukrajinský konflikt, Ruský prezident, Ukrajinský prezident
Zdroj: Webnoviny.sk – Putin vidí, že jeho jednotky jednoducho utekajú z boja, okomentoval mobilizáciu Zelenskyj © SITA Všetky práva vyhradené.

Newyorská generálna prokurátorka podala žalobu na Trumpa a jeho spoločnosť, dôvodom sú údajné obchodné podvody

Nikto neohrozoval Rusko a nikto okrem Ruska nevyhľadával vojnu, povedal Biden