in ,

Putin pošpinil pamiatku hrdinov Červenej armády, spomienka na koniec vojny pre Remišovú ešte nebola tak bolestivá

8.5.2022 (Webnoviny.sk) – Dnes si pripomíname koniec 2. svetovej vojny a ešte nikdy to nebola spomienka taká bolestivá a jej odkaz taký nástojčivý ako práve v týchto dňoch. Pamiatku hrdinov som si prišla uctiť na cintorín Háj, kde je pochovaných viac ako 1 300 príslušníkov 1. československého armádneho zboru v ZSSR, ktorí padli v bojoch o Liptovský Mikuláš.

Čo by asi povedali títo hrdinovia dnes, keby videli, že nad Európu znova visí hrozba vojny? A že Rusko sa nám vyhráža použitím jadrových zbraní? Na sociálnej sieti to napísala vicepremiérka Veronika Remišová (Za ľudí).

Je hrozné, že práve vodca ruského národa, ktorý v 2. svetovej vojne položil takú obrovskú obetu, vrátil po vyše 70 rokoch vojnu do Európy. Vladimir Putin barbarským útokom na Ukrajinu a vraždením nevinných civilistov pošpinil pamiatku hrdinov Červenej armády, ktorí položili život aj za našu slobodu,“ uviedla vicepremiérka.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: Deň víťazstva nad fašizmom
Zdroj: Webnoviny.sk – Putin pošpinil pamiatku hrdinov Červenej armády, spomienka na koniec vojny pre Remišovú ešte nebola tak bolestivá © SITA Všetky práva vyhradené.

Cestujúci ničia zeleň na Dúbravsko-karloveskej radiále, riešenie zastávok nie je optimálne

Tínedžer Alcaraz vyradil Nadala aj Djokoviča, tenisový zázrak čaká vo finále olympijský víťaz