in ,

Putin plní vrecká aeroliniek, po vyhlásení čiastočnej mobilizácie skupujú mladí muži jednosmerné letenky z Ruska

21.9.2022 (Webnoviny.sk) – Po stredajšom rannom vyhlásení čiastočnej mobilizácie v Rusku stúpli ceny leteniek do tzv. „bezpečných“ krajín na astronomické hodnoty. Referuje o tom epravda.com.ua s odvolaním sa na telegramový kanál „Vieme vysvetliť“ a údaje ruských leteckých služieb.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Ceny leteniek raketovo stúpli

Podľa týchto zdrojov boli po Putinovom prejave všetky letenky na priame lety do najobľúbenejších destinácií vrátane Jerevanu a Istanbulu na stredu okamžite vypredané.

Ceny leteniek do Tbilisi a Baku prudko vzrástli. Najkratšie lety do Gruzínska stoja asi 120-tisíc rubľov (takmer dvetisíc eur), do Azerbajdžanu 248-tisíc rubľov (štyritisíc eur). Na stredu nie sú žiadne letenky do Jerevanu, minimálna cena za let vo štvrtok je 86-tisíc rubľov (1 400 eur).

“Kam odísť z Ruska”

Na ruskej verzii vyhľadávača Google sa medzi najhľadanejšími výrazmi počas stredy objavuje „kam odísť z Ruska“. Najviac sa o túto tému zaujímajú obyvatelia Belgorodskej oblasti susediacej s Ukrajinou.

Na sociálnych sieťach sa tiež šíria správy, že ruské železnice prestali predávať lístky bez potvrdenia miestneho vojenského komisára. Ruské ministerstvo obrany však tieto informácie poprelo.

Viac k témam: Mobilizácia, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: Webnoviny.sk – Putin plní vrecká aeroliniek, po vyhlásení čiastočnej mobilizácie skupujú mladí muži jednosmerné letenky z Ruska © SITA Všetky práva vyhradené.

Putin stráca nervy aj možnosti. Ohlásením čiastočnej mobilizácie podľa Naďa riskuje stratu podpory

Kollárova Sme rodina nepodporí zmenu paragrafu 363, prípad Haščáka je veľkou hanbou nášho právneho štátu