in ,

Putin má stále v úmysle dosiahnuť ciele mimo Donbasu a môže siahnuť k drastickejším prostriedkom

11.5.2022 (Webnoviny.sk) – Ruský prezident Vladimir Putin sa pripravuje na dlhú vojnu a dokonca ani jeho víťazstvo na východe Ukrajiny pravdepodobne nebude znamenať koniec konfliktu. Moskva preskupila svoje sily s cieľom získať Donbas po tom, ako ukrajinská armáda odrazila pokusy o obsadenie Kyjeva.

Viac o téme: Rusko-ukrajinský konflikt

Riaditeľka tajných služieb USA Avril Hainesová vo výbore Senátu v utorok povedala, že Putin stále má v úmysle „dosiahnuť ciele mimo Donbasu”, ale „čelí nesúladu medzi svojimi ambíciami a terajšími kapacitami konvenčných ruských síl”. Informuje o tom portál bbc.com.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Ruský prezident podľa Hainesovej „pravdepodobne” ráta s tým, že podpora Ukrajine zo strany USA a Európskej únie klesne, keď sa zhorší inflácia, nedostatok potravín a rast cien energií. Avšak šéf Kremľa by sa mohol obrátiť aj k „drastickejším prostriedkom”, hoci Moskva by jadrové zbrane použila len v prípade, že by Putin pociťoval „existenčné ohrozenie” Ruska.

Viac k témam: Donbas, rusko-ukrajinský konflikt, Ruský prezident
Zdroj: Webnoviny.sk – Putin má stále v úmysle dosiahnuť ciele mimo Donbasu a môže siahnuť k drastickejším prostriedkom © SITA Všetky práva vyhradené.

Vláda ťahá samosprávy ku dnu a robí si z nich dojnú kravu. ZMOS žiada poslancov, aby nepodporili Matovičovu prorodinnú politiku

Vláda odklepla zákon, ktorým sa zefektívni pomoc ukrajinským rodinám a deťom prichádzajúcich bez sprievodu rodičov