in ,

Putin má nabádať Lukašenka na otvorené zapojenie sa do vojny proti Ukrajine

9.10.2022 (Webnoviny.sk) – Ruský vodca Vladimir Putin nabáda bieloruského prezidenta Alexandra Lukašenka, aby sa otvorene zapojil do vojny proti Ukrajine. Na Telegrame o tom informovalo hlavné spravodajské riaditeľstvo ukrajinského ministerstva obrany (GUR).

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Vidíme opatrenia, ktoré prijíma Ruská federácia, aby prinútila vedenie Bieloruska vstúpiť do otvorenej vojny. Neustále sa konajú stretnutia medzi Putinom a Lukašenkom, kde sa diskutuje o tejto téme a Putin sa snaží presvedčiť Lukašenka, aby učinil toto rozhodnutie,“ povedal predstaviteľ ukrajinských spravodajských služieb Vadym Skibickyj.

Podľa neho sa momentálne nachádza v blízkosti ukrajinských hraníc šesť bieloruských práporov a bude závisieť od vývoja udalostí na fronte, ako dlho táto situácia potrvá.

Minsk v sobotu odovzdal ukrajinskému veľvyslancovi v Bielorusku diplomatickú nótu, v ktorej bolo uvedené, že Ukrajine údajne plánuje zaútočiť na územie Bieloruska.

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt, vojenská invázia
Zdroj: Webnoviny.sk – Putin má nabádať Lukašenka na otvorené zapojenie sa do vojny proti Ukrajine © SITA Všetky práva vyhradené.

Európa zaobchádza s migrantmi nechutne a hriešne, odsúdil ľahostajnosť pápež František

Rusko už prišlo na Ukrajine o viac ako 62-tisíc vojakov, tvrdia Ukrajinci