in ,

Putin je asi dva týždne za pozíciami, na ktorých by sa chcel nachádzať. Ako sa zmenili jeho plány na Ukrajine?

11.5.2022 (Webnoviny.sk) – Ruskému prezidentovi Vladimirovi Putinovi sa v rozsiahlej vojne proti Ukrajine nepodarilo dosiahnuť žiadny zo svojich hlavných cieľov.

Odpor Azovstaľu pokračuje

Ako referuje Rádio Sloboda, známe aj ako Rádio Slobodná Európa, oznámil to popredný predstaviteľ amerického ministerstva obrany. Putin podľa predstaviteľa Pentagonu naďalej zhromažďuje svoje sily, no ruská armáda zaznamenáva veľké straty.

Viac o téme: Rusko-ukrajinský konflikt

„Vidí, že niektoré z jeho schopností sa zmenšujú, najmä čo sa týka delostreleckých súbojov. Putin nedosiahol žiadny zo svojich hlavných cieľov. Mariupoľ stále nie je dobytý a odpor Azovstaľu pokračuje,” povedal predstaviteľ Pentagonu.

Putinove plány na vojnu

Tvrdí, že Putin je približne dva týždne za pozíciami, na ktorých by sa chcel nachádzať v Donbase a na juhu Ukrajiny, a nie je jasné, ako sa situácia vyvinie. „Buďte si istí, že Ukrajinci môžu naďalej brániť svoje územie,” dodal predstaviteľ amerického ministerstva obrany.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Pentagon uviedol, že nevie, či sa Putinove plány na vojnu proti Ukrajine zmenili. „Nechápeme, ako veľmi sa zmenili Putinove strategické ciele. Nevieme, či chce len ovládnuť Donbas a vyhlásiť víťazstvo, alebo túto kontrolu chce využiť na ďalšie útoky. Nemáme absolútnu istotu o Putinových plánoch,” skonštatoval predstaviteľ.

Viac k témam: Donbas, Mariupoľ, rusko-ukrajinský konflikt, Ruský prezident
Zdroj: Webnoviny.sk – Putin je asi dva týždne za pozíciami, na ktorých by sa chcel nachádzať. Ako sa zmenili jeho plány na Ukrajine? © SITA Všetky práva vyhradené.

Rakety zasiahli životne dôležitý prístav a Ukrajinci postupne odtláčajú Rusov od Charkova

Američania pošlú Ukrajine nový balík pomoci za 40 miliárd dolárov