in ,

Progresívne Slovensko si zvolilo nového predsedu, Šimečka dostal hlas od takmer všetkých delegátov

7.5.2022 (Webnoviny.sk) – Podpredseda Európskeho parlamentu Michal Šimečka je novým lídrom hnutia Progresívne Slovensko (PS).

Na sobotňajšom sneme v Bratislave o tom rozhodlo 152 zo 156 prítomných delegátov a delegátiek. Šimečka bol jediným kandidátom na túto funkciu, v ktorej vystrieda doterajšiu líderku Irenu Bihariovú.

Kľúčový zápas o demokraciu

Šimečka vníma najbližšie parlamentné voľby ako kľúčový zápas o demokraciu, slobodu a európsku budúcnosť Slovenska. Nový predseda PS zhodnotil, že musia voličov presvedčiť, že sú plnoformátová strana, ktorá dôsledne háji svoje liberálne hodnoty, a zároveň má aj kvalitný ekonomický či zdravotnícky program.

Dodal, že hnutie sa pod jeho vedením bude usilovať dosiahnuť tri ciele, a to férovú a spravodlivú krajinu pre všetkých, európsku kvalitu života a zelené Slovensko. „Vyrástol som s presvedčením, že ja – nielen ja, my všetci – nesieme zodpovednosť za svoju krajinu. Znamená to pre mňa vložiť všetky moje znalosti, skúsenosti a vôľu do služby nášho hnutia a Slovenska,“ uzavrel.

Pôsobí ako podpredseda Európskeho parlamentu

Riaditeľ komunikačného oddelenia PS Radovan Choleva priblížil, že Šimečka absolvoval magisterské a doktorandské štúdium politických vied a medzinárodných vzťahov na univerzite v Oxforde. Pôsobil tiež ako zahraničnopolitický poradca ministra zahraničných vecí ČR a prezidentky SR Zuzany Čaputovej.

Počas volieb do Európskeho parlamentu v roku 2019 bol lídrom kandidátky PS/Spolu, ktorá dané voľby vyhrala so ziskom 20,11 percenta a Šimečka získal viac ako 81-tisíc preferenčných krúžkov. Aktuálne pôsobí ako podpredseda Európskeho parlamentu. V hlasovaní ho podporilo 494 europoslankýň a europoslancov z celej EÚ a stal sa historicky prvým Slovákom v tejto funkcii.

Viac k témam: Predseda strany Progresívne Slovensko
Zdroj: Webnoviny.sk – Progresívne Slovensko si zvolilo nového predsedu, Šimečka dostal hlas od takmer všetkých delegátov © SITA Všetky práva vyhradené.

Švédsko obnovilo hraničné kontroly, krajina pociťuje vysokú hrozbu teroristického útoku

Škriniarov Inter Miláno sa udržal v hre o titul, otočil zápas proti Empoli