Progresívne Slovensko pripravuje výzvu na podporu slobodných novinárov, reaguje tak nielen na dianie v Markíze

Čím viac ľudí výzvu podpíše, tým silnejší signál verejnosť vyšle nielen majiteľom Markízy, uviedol Michal Šimečka.

30.5.2024 (SITA.sk) – Opozičné hnutie Progresívne Slovensko pripravuje spustenie výzvy na podporu slobodných novinárov.

Ako vo štvrtok na brífingu uviedol šéf strany Michal Šimečka, tí totiž riskujú svoju prácu, živobytie pre svoje rodiny, aby ubránili nezávislé spravodajstvo a publicistiku.

Stoja za novinármi Markízy

„Na Slovensku veľmi dobre vieme, ako sú slobodné médiá kľúčové pre ochranu demokracie. Rovnako ako pri zamestnancoch RTVS, dnes jednoznačne stojíme aj za novinármi v televízii Markíza, ktorí sa ohradili proti zásahom vedenia do politických diskusií a spravodajstva,” vyhlásil Šimečka.

Doplnil, že čím viac ľudí výzvu podpíše, tým silnejší signál verejnosť vyšle nielen majiteľom Markízy.

Ľudia dokázali ubrániť médiá

„Budeme zároveň veľmi pozorne sledovať odpoveď vedenia na požiadavky redaktorov a redaktoriek. Ľudia na Slovensku už opakovane dokázali – aj priamo v prípade Markízy – ubrániť slobodné médiá. Dokážeme to znovu,” dodal líder PS.

Zamestnanci televízie Markíza vstúpili do štrajkovej pohotovosti. Vedenie najsledovanejšej televízie na Slovensku totiž odmietlo ultimátum zamestnancov, ktorí ho vyzvali k písomnému zaviazaniu sa, že po letnej prestávke bude relácia Ta telo pokračovať v pôvodnej podobe aj s moderátorom Michalom Kovačičom.

Viac k témam: Novinári, Sloboda médií
Zdroj: SITA.sk – Progresívne Slovensko pripravuje výzvu na podporu slobodných novinárov, reaguje tak nielen na dianie v Markíze © SITA Všetky práva vyhradené.