Ďalší otrasný prípad šikany! Tínedžera (†16) šikanovali spolužiaci pre jeho nadváhu. Urážali ho, ponižovali a dokonca aj kopali. Nevydržal to a zobral si život

Po prípade Romana, ktorý si siahol na život kvôli šikane, ktorú na ňom páchali jeho spolužiaci, zostalo Slovensko v šoku. Mnohí sa pýtajú, či to muselo zájsť až tak ďaleko a prečo nezasiahla škola a to aj napriek tomu, že na to, čo sa okolo ich syna deje, upozorňovali aj jeho rodičia.

Ich syna okolie považovalo za veľmi šikovného a nadaného žiaka. Ovládal aj ženské aj mužské domáce práce. Pre pár jeho spolužiakov však mal byť terčom šikany, ktorá sa skončila tragédiou.

Roman mal prežiť šikanu, ktorá mu mala spôsobovať depresie.

Šikanovali ho slovne, rôznymi urážkami či narážkami na jeho výzor, vlasy, oblečenie, dokonca školskú výbavu. Stalo sa tiež, keď mal na sebe niečo lepšie ako ony, že mu to zničili”, opísal otec pre Nový čas. Keď si jeho syn kúpil z vreckového pomôcky na výtvarnú výchovu, niekto mu mal na ňu vyliať lepidlo a celú ju tak zničiť. Podobných situácii si mal zažiť Roman niekoľko.

 

Ďalší šokujúci prípad šikany, ktorý skončil samovraždou!

Šikana na školach je rozšírená viac, ako si to vieme predstaviť. A prípady šikany sa podľa štatistík stupňujú. Podľa nich sa v školskom roku 2019/2020  podľa koordinátorov prevencie stretla s problémom šikanovania väčšina slovenských škôl, až 86,3 %. Okrem miery výskytu šikanovania na stredných a základných školách sa zvýšila aj miera jej frekvencie.

S prípadom šikany, ktorá sa skončila samovraždou, sa stretli v novembri tohto roka aj u naších južných susedov.

 

Pokračovanie článku na druhej strane