Pridajte sa k ROADPOL Safety Days aj vy a podporte bezpečnosť na cestách

Súčasťou moderného životného štýlu je nielen zábava a relax, ale aj uvedomelosť a zodpovednosť.

16.9.2024 (SITA.sk) – Súčasťou moderného životného štýlu je nielen zábava a relax, ale aj uvedomelosť a zodpovednosť. Práve na zodpovednosť pri šoférovaní upozorňuje európska kampaň ROADPOL Safety Days, ktorá tento rok prebieha od 16. do 22. septembra. Na Slovensku sa k tejto iniciatíve pridáva aj občianske združenie Fórum Pi s rozumom spolu s partnermi, aby nám pripomenuli: Keď piješ, nešoféruj!

ROADPOL Safety Days, organizované Európskou sieťou dopravnej polície, sa tento rok konajú od 16. do 22. septembra a zameriavajú sa na zvýšenie bezpečnosti na cestách naprieč Európou. Cieľom je dosiahnuť nulový počet úmrtí na cestách aspoň počas jedného dňa a zvýšiť povedomie o bezpečnom správaní vodičov. Na Slovensku sa do ROADPOL Safety Days zapája aj o.z. Fórum Pi s rozumom (FPSR) s garanciou Polície Slovenskej republiky a ďalšími partnermi: Bolt, Nadáciou Allianz, Tester.sk a druhá najväčšia sieť čerpacích staníc na Slovensku – OMV a to prostredníctvom kampane Účet za nehodu, ktorá upozorňuje na dôležitosť zodpovedného správania na cestách.

Našim cieľom je nielen vzdelávať ľudí o zodpovednom pití alkoholu, ale aj aktívne prispievať k bezpečnosti na cestách. Každý z nás môže prispieť k tomu, aby sa znížil počet nehôd spôsobených alkoholom, a to najmä tým, že sa za volant posadíme len vtedy, keď sme úplne triezvi. Spolupráca s OMV nám umožňuje osloviť širokú verejnosť a zdôrazniť, že alkohol a šoférovanie jednoducho nejdú dokopy,” približuje Tomáš Huba z o.z. FPSR, ktoré druhou fázou projektu Účet za nehodu prechádza z podnikov priamo na cesty ku vodičom.

Ľubica Slabejová zo spoločnosti OMV potvrdzuje, že kampaň Účet za nehodu, resp. Keď piješ, nešoféruj, im nie je ľahostajná: “Sme radi, že môžeme byť súčasťou tejto dôležitej kampane. Bezpečnosť na cestách je pre nás prioritou, a preto sme sa rozhodli podporiť Fórum Pi s rozumom v ich úsilí vzdelávať vodičov a prispievať k znižovaniu dopravných nehôd spôsobených alkoholom. Veríme, že takéto iniciatívy môžu skutočne zmeniť správanie na cestách a zlepšiť bezpečnosť nás všetkých.”

Zelená nálepka vyjadruje podporu bezpečnosti na cestách

Kampaň zahŕňa špeciálne video “Keď piješ, nešoféruj“, ktoré bude bežať na obrazovkách čerpacích staníc OMV a na sociálnych sieťach združenia. Vodiči, ktorí natankujú od 16. do 22. septembra na čerpacích staniciach OMV po celom Slovensku, tiež dostanú nálepku so zeleným volantom a QR kódom, prostredníctvom ktorého sa môžu zapojiť do edukačného online kvízu “Čo vieš o alkohole” a vyhrať alkoholtester. Kvíz je okrem vodičov určený širokej verejnosti, zapojiť sa môže každý.

Veríme, že takouto interaktívnou formou sa nám podarí zvýšiť informovanosť o zodpovednej konzumácii alkoholu a podporiť bezpečnosť na cestách. Počas testovania svojich vedomostí o alkohole si zároveň každý účastník zvyšuje povedomie o účinkoch alkoholu a jeho zodpovednej konzumácii,” dodáva na záver Tomáš Huba. Svoju podporu bezpečnosti na cestách môžu dať vodiči najavo aj osobne a to nalepením nálepky na auto.

www.pisrozumom.sk

www.ucetzanehodu.sk

Informačný servis

Viac k témam: PR, ROADPOL Safety Days
Zdroj: SITA.sk – Pridajte sa k ROADPOL Safety Days aj vy a podporte bezpečnosť na cestách © SITA Všetky práva vyhradené.

Zanechajte svoj hlas

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.