ŽSR evidujú za posledný mesiac 14 zrážok vlaku s osobami, len tri sa zaobišli bez straty života

Železnice Slovenskej republiky evidujú aj jednu zrážku s cyklistom a päť zrážok s autom.

4.6.2024 (SITA.sk) – Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) evidujú za posledný mesiac 14 zrážok vlaku s osobami, z toho bolo 11 smrteľných, jednu zrážku vlaku s cyklistom a päť zrážok vlaku s cestným motorovým vozidlom. Informovala o tom hovorkyňa slovenských železníc Vladimíra Bahýlová.

Nehody bez zranení

ŽSR evidujú zrážku osobného vlaku s cestným motorovým vozidlom dňa 6. mája na aktívnom priecestí v Turzovke. Vodičku vozidla museli po nehode odviesť na vyšetrenie do nemocnice. Udalosť sa však zaobišla bez zranení cestujúcich i vlakového personálu.

O tri dni neskôr počas jazdy osobného vlaku v úseku Tvrdošín – Trstená došlo na pasívnom priecestí k zrážke s ďalším cestným motorovým vozidlom. Nikto sa však nezranil.

Vykoľajenie vlaku

Zrážku vlaku a nákladného cestného motorového vozidla eviduje ŽSR 13. mája počas jazdy vlaku REX vo Veľkom Mederi. Vodič nákladiaku bol vážne zranený a prevezený leteckou záchrannou službou do nemocnice. Rušňovodič a jeden cestujúci vyviazli s ľahkými zraneniami a boli ošetrení na mieste nehody.

Pri zrážke došlo k vykoľajeniu vlaku, poškodeniu traťovej koľaje a poškodeniu priecestného zabezpečovacieho zariadenia,” informovala Bahýlová.

Zachytenie maloletej osoby

Zrážku osobného vlaku s osobným motorovým vozidlom evidujú 15. mája v Kežmarku, nikto však neprišiel k úrazu. Počas jazdy osobného vlaku dňa 27. mája v úseku Stará Ľubovňa – Podolínec cez pasívne priecestie (priechod pre chodcov a cyklistov) došlo k zachyteniu maloletej osoby na bicykli, ktorá sa neoprávnene pohybovala na priechode. Neskôr bola prevezená na ošetrenie do nemocnice. V Ivanke pri Nitre, narazil 29. mája na priecestí osobný vlak do autobusu, v ktorom sa nenachádzal žiaden cestujúci.

Rušňovodič utrpel zranenie oka a bol prevezený na ďalšie vyšetrenie do nemocnice. Došlo k poškodeniu výstražníka na priecestí,” informovala hovorkyňa železníc.

Viac k témam: železničné priecestie, Zrážka vlaku s osobou
Zdroj: SITA.sk – ŽSR evidujú za posledný mesiac 14 zrážok vlaku s osobami, len tri sa zaobišli bez straty života © SITA Všetky práva vyhradené.

Zanechajte svoj hlas

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.