in ,

Prezidentka hovorila so Zelenským a Dudom o podpore udelenia kandidátskeho štatútu pre Ukrajinu na vstup do EÚ

13.6.2022 (Webnoviny.sk) – O ďalších krokoch pre podporu udelenia kandidátskeho štatútu pre Ukrajinu na vstup do Európskej únie hovorila prostredníctvom videohovoru prezidentka SR Zuzana Čaputová s prezidentmi Ukrajiny a Poľska Volodymyrom Zelenským a Andrzejom Dudom.

Ako informoval hovorca slovenskej hlavy štátu Martin Strižinec, Slovensko aj Poľsko takýto krok podporujú a snažia sa Ukrajine pomôcť. Ukrajinský prezident sa za to prezidentke Čaputovej aj poľskému prezidentovi Dudovi poďakoval a ocenil podporu oboch krajín.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Pokračujeme v koordinácii našich aktivít pred budúcotýždňovým kľúčovým samitom Európskej únie, ktorý by mal o tejto otázke rozhodnúť. Dnes sme sa rozprávali najmä o tom, ako ďalej komunikovať so štátmi Európskej únie, ktoré majú v tejto otázke ešte skeptický postoj, a preto budem ešte pokračovať v telefonickej komunikácii s viacerými európskymi prezidentmi,” uviedla Zuzana Čaputová.

Prezidentka sa k dnešnému videohovoru pripojila z domáceho prostredia, kde sa stále lieči po tom, ako mala minulý týždeň pozitívny test na koronavírus.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Viac k témam: Koronavírus, Pomoc, rusko-ukrajinský konflikt, Videohovory
Zdroj: Webnoviny.sk – Prezidentka hovorila so Zelenským a Dudom o podpore udelenia kandidátskeho štatútu pre Ukrajinu na vstup do EÚ © SITA Všetky práva vyhradené.

RTVS potrebuje ročne 200 miliónov eur, voroí Rezník a vysvetlil aj nomináciu Chuguryana

Prešovské kasárne získajú na obnovu viac ako 11 miliónov eur, investíciu chce rezort realizovať do 2025