in ,

Prezidentka Čaputová si pripomenula obete koronavírusu, ľudí poprosila o zodpovednosť

5.3.2021 (Webnoviny.sk) – Prezidentka Zuzana Čaputová si v piatok pripomenula obete koronavírusu. Pred Prezidentským palácom zapálila sedem sviečok na spomienku viac ako sedemtisíc obetí. Slovensko zaznamenalo 6. marca 2020 prvý potvrdený prípad ochorenia COVID-19.

„Odišli spomedzi nás matky, dcéry, otcovia, synovia, kolegovia, kamaráti. Odišli zdravotníci a zdravotníčky, ktorí zachraňovali iných. Odišli seniori, ktorí zomierali častokrát v domovoch sociálnych služieb v samote,” uviedla. Všetkým pozostalým vyjadrila úprimnú sústrasť.

„Tento vírus je jedným z najväčších problémov ľudstva v súčasnosti. Všetci sa musíme obmedzovať, a to jediné, čo nám môže pomôcť, je naša osobná zodpovednosť. Preto chcem o ňu ešte raz všetkých poprosiť,” dodala hlava štátu.

„Svetlo, ktoré sme dnes zapálili, nech symbolizuje nielen spomienku na tých, ktorí spomedzi nás predčasne odišli, ale nech je nám aj nádejou, ktorú všetci tak veľmi potrebujeme,” uzavrela prezidentka.

Viac k témam: Koronavírus, prezidentka SR
Zdroj: Webnoviny.sk – Prezidentka Čaputová si pripomenula obete koronavírusu, ľudí poprosila o zodpovednosť © SITA Všetky práva vyhradené.

Britský princ Filip bol prevezený naspäť do pôvodnej nemocnice, zostane tam ešte niekoľko dní

Litva odmietla vydať opozičnú političku Svetlanu Cichanovskú do Bieloruska