in ,

Prezident Zelenskyj označil ruskú mobilizáciu za zločinnú a ako znamenie slabosti nie sily

26.9.2022 (Webnoviny.sk) – Ruské snahy o zmobilizovanie státisícov záložníkov predstavujú tiché potvrdenie, že ruská „armáda nie je schopná bojovať”. Povedal to ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.

Zima bude veľmi ťažká

V rozhovore pre americkú televíznu stanicu CBS tiež povedal, že Ukrajina sa pripravuje na ďalšie ruské útoky na ukrajinskú elektrickú infraštruktúru.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Kremeľ sa týmto snaží zvýšiť tlak na Ukrajinu a jej západných podporovateľov v čase, keď sa počasie ochladzuje. Zelenskyj varoval, že nadchádzajúca zima „bude veľmi ťažká”.

Výzva Rusom

„Budú strieľať rakety a zameriavajú sa na našu elektrickú sieť. Je to výzva, ale my sa toho nebojíme,” povedal Zelenskyj. Ruskú mobilizáciu a prvý takýto krok Moskvy od druhej svetovej vojny označil ako znamenie slabosti, nie sily. „Týmto priznali, že ich armáda už nie je schopná bojovať s Ukrajinou,” skonštatoval Zelenskyj.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Mobilizáciu Ruska za označil za „zločinnú” a zopakoval svoju výzvu, aby sa Rusi postavili proti nej. „Bojujte, aby neposlali na smrť vaše deti a všetkých tých, ktorých môžu vziať do tejto zločinnej ruskej mobilizácie,” povedal Zelenskyj a na krátku časť svojho prejavu prešiel do ruštiny: „Pretože ak prídete vziať životy našim deťom, hovorím vám to ako otec – nenecháme vás nažive.”

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt, Ukrajinský prezident
Zdroj: Webnoviny.sk – Prezident Zelenskyj označil ruskú mobilizáciu za zločinnú a ako znamenie slabosti nie sily © SITA Všetky práva vyhradené.

Na Bostonskom maratóne už budú môcť súťažiť aj nebinárni športovci, ku kolónke pohlavie sa pridala tretia možnosť

Budú sa pre drahšie energie zatvárať prevádzky? Podnikatelia avizujú aj mierny nárast cien a určité opatrenia