in ,

Prevencia šírenia nenávisti a extrémizmu by sa mala začínať už vzdelávaním, myslí si Korčok

3.8.2021 (Webnoviny.sk) – Prevencia šírenia nenávisti, extrémizmu a intolerancie začína predovšetkým vzdelaním. Pri príležitosti pondelkového Pamätného dňa rómskeho holokaustu to vyhlásil šéf slovenskej diplomacie Ivan Korčok (nom. SaS). V tlačovej správe o tom informoval komunikačný odbor Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR.

Podľa ministra nie je možné na hrôzy rómskeho holokaustu zabudnúť, a preto sú aktivity občianskej spoločnosti, vďaka ktorým sa konajú spomienkové podujatia venované obetiam rómskeho holokaustu, veľmi dôležité. „Bez historickej pamäte sa stráca schopnosť sebareflexie – tak veľmi potrebnej v dnešných časoch. Rovnako dôležitý je aj výskum v tejto oblasti,“ vyhlásil Korčok.

V rokoch 1939 až 1945 v Európe zahynulo viac ako 500-tisíc Rómov. Pamätný deň si pripomínajú krajiny európskeho spoločenstva každoročne 2. augusta od roku 2015.

Viac k témam: Deň rómskeho holokaustu
Zdroj: Webnoviny.sk – Prevencia šírenia nenávisti a extrémizmu by sa mala začínať už vzdelávaním, myslí si Korčok © SITA Všetky práva vyhradené.

Heger si ako premiér musí pýtať od Matoviča povolenie, podľa politológa by koalícii prospelo zbaviť sa Mikulca

V šiestich mesiacoch je na Slovensku dojčené každé druhé dieťa