in ,

Prešovské kasárne získajú na obnovu viac ako 11 miliónov eur, investíciu chce rezort realizovať do 2025

13.6.2022 (Webnoviny.sk) – Ministerstvo obrany Slovenskej republiky (MO SR) plánuje do roku 2025 investovať do prešovských kasární vyše 11 miliónov eur. Ako uviedlo ministerstvo na sociálnej sieti, Sokolovské a Dukelské kasárne v Prešove sú dobrým príkladom vytvárania pracovného prostredia hodného 21. storočia.

Tvorba lepších a dôstojných podmienok pre výkon práce profesionálnych vojakov je jednou z hlavných priorít nášho rezortu,” informovalo MO SR na sociálnej sieti.

Kontrola procesu

Kasárne v Prešove navštívili minister obrany Jaroslav Naď (OĽANO) spolu s náčelníkom Generálneho štábu Ozbrojených síl Slovenskej republiky generálom Danielom Zmekom, ako aj ďalšími odborníkmi z rezortu obrany.

Cieľom návštevy bolo nielen skontrolovať proces jednotlivých rekonštrukčných prác, ale zároveň identifikovať ďalšie možnosti na zlepšovanie zastaranej infraštruktúry.

V roku 2021 sme do štandardnej údržby týchto kasární investovali viac ako 409 500 eur na sociálne zariadenia, fasády, strechy, či osvetlenia a vybudovali sme prístrešky na garážovanie techniky v hodnote 1 152 000 eur,” uviedlo ministerstvo.

Investície v exteriéri

V tomto roku investovalo ministerstvo do výmeny okien, opravy cestných komunikácií, fasád a striech 569 000 eur a do roku plánujú vzhľadom na reálne potreby vojakov a infraštruktúry do týchto útvarov investovať ešte viac ako 11 miliónov eur.

Naši vojaci si totiž zaslúžia dôstojné podmienky pre službu vlasti,” dodalo ministerstvo.

Viac k témam: Obnova budov, Rekonštrukcia
Zdroj: Webnoviny.sk – Prešovské kasárne získajú na obnovu viac ako 11 miliónov eur, investíciu chce rezort realizovať do 2025 © SITA Všetky práva vyhradené.

Prezidentka hovorila so Zelenským a Dudom o podpore udelenia kandidátskeho štatútu pre Ukrajinu na vstup do EÚ

Juraj Slafkovský, Šimon Nemec a Filip Mešár sa spolu vybrali na dovolenku do Turecka