Categories: SlovenskoSprávy

Predajca, ktorý na jarmoku ponúkal srdcia s heslami Hlinkovej gardy, čelí obžalobe

6.5.2024 (SITA.sk) – Prokurátor Krajskej prokuratúry Banská Bystrica podal ešte koncom apríla na Špecializovaný trestný súd v Pezinku na obvineného Slavomíra D. obžalobu za zločin rozširovania extrémistického materiálu, za prečin prejavu sympatie k hnutiu smerujúcemu k potlačeniu základných práv a slobôd, za prečin prechovávania extrémistického materiálu a za zločin rozširovania extrémistického materiálu s poukazom na závažnejší spôsob konania.

Ako informoval hovorca banskobystrickej prokuratúry Ivan Vozár, dotyčný dňa 13. septembra 2023 v meste Zvolen počas verejnej akcie “Zvolenský jarmok” ponúkal na predaj drevené srdcia s vyobrazenými heslami Hlinkovej gardy, ktorá potláčala ľudské práva a slobody vybraných skupín obyvateľstva.

Obvinený podľa prokuratúry takisto v dňoch 24. apríla 2023 až 24.novembra 2023 na svojom verejne prístupnom profile na internetovej sociálnej sieti www.facebook.com sprístupnil a postupne zverejnil na svojej časovej osi rôzne extrémistické materiály obsahujúce heslá skupín a hnutí, ktoré smerujú k potláčaniu ľudských práv a slobôd.

Viac k témam: extrémistický materiál, Extrémizmus, hovorca banskobystrickej prokuratúry, krajská prokuratúra, Obžaloba, Prokuratúra
Zdroj: SITA.sk – Predajca, ktorý na jarmoku ponúkal srdcia s heslami Hlinkovej gardy, čelí obžalobe © SITA Všetky práva vyhradené.

Agentúra SITA

Recent Posts

Ukrajinci zlikvidovali rýchlostný čln s ruskými vojakmi pri okupovanom Kryme

Špeciálnu operáciu podnikli v noci na pondelok. Viac

5 minút ago

Svorka psov napadla muža vo Veľkej Lomnici, so zraneniami bol prevezený do popradskej nemocnice

Psy zaútočili na prístupovej ceste pred jedným z rodinných domov. Viac

2 hodiny ago

Tragédia v Žarnovici. Vodič zrazil muža v reflexnej veste, mal dostať mikrospánok (foto)

Chodec utrpel zranenia, ktorým na mieste podľahol. Viac

4 hodiny ago

Slovensko formálne využilo eurofondy na verejné investície, podľa analytika ich však na konci dňa len prejedlo

Od vzniku Slovenska krajina ešte ani raz nedokázala zaznamenať prebytkové hospodárenie verejných rozpočtov. Viac

4 hodiny ago