in ,

Pražský hrad osvietil nápis Velezrada, Zeman má byť údajným agentom nepriateľskej krajiny

20.4.2021 (Webnoviny.sk) – Pražský hrad v pondelok v noci osvietil nápis „Velezrada”. Médiá naň upozornila organizácia Zastavme velezradu, ktorá vo svojom vyhlásení tvrdí, že český prezident je agentom nepriateľskej krajiny a žiada, aby činy Miloša Zemana posúdil ústavný súd. Polícia sa vytvorením svetelného nápisu zaoberá pre možné spáchanie priestupku. Informuje o tom spravodajský portál iDNES.cz.

„Miloš Zeman sa počas výkonu funkcie prezidenta Českej republiky dopúšťa predovšetkým dvoch striedajúcich sa typov konania: nečinnosti a velezrady,” uviedla organizácia Zastavme velezradu vo vyhlásení pre tlač.

„Útoky na spravodajské služby, snaha ponížiť ich čelných predstaviteľov aj služby ako celku, vyzrádzať a mariť výsledky vyšetrovania, zamestnávanie ľudí bez bezpečnostných previerok, s napojením na ruské štátne a spravodajské služby, protežovanie spoločnosti Rosatom v strategickej zákazke, podpora očkovania českých občanov neschválenou vakcínou Sputnik V, o ktorej kvalite panujú dôvodné pochybnosti,” uviedla organizácia ako dôvody, ktoré podľa nej znamenajú, že Miloš Zeman koná v prospech Moskvy na úkor Česka.

Hovorca českého prezidenta Jiří Ovčáček na Twitteri konanie organizácie odsúdil. „Opozícia už viac ako rok sústavne klame a šíri nenávisť. Toto je len ďalší hanebný prejav,” napísal na mikroblogovacej sieti.

Viac k témam: označenie, vlastizrada
Zdroj: Webnoviny.sk – Pražský hrad osvietil nápis Velezrada, Zeman má byť údajným agentom nepriateľskej krajiny © SITA Všetky práva vyhradené.

Žiaci sa po dlhom čase vrátili do škôl. BILLA rodičom radí, ako deťom pripraviť výživnú desiatu či zdravý olovrant

Heger dostal od Kollára meno kandidáta na nového šéfa SIS, rátať môže s podporou SaS (video)