in ,

Požiar v univerzitnej košickej nemocnici má svojho vinníka, dotyčnej osobe hrozí desať až pätnásť rokov za mrežami

10.3.2024 (SITA.sk) – Polícia obvinila osobu, ktorá podľa výsledkov vyšetrovania spôsobila požiar v košickej nemocnici.

Ako na sociálnej sieti informovalo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Košiciach, po vykonaných procesných úkonoch a na základe získanej dôkaznej situácie vyšetrovateľ obvinil jedného človeka z obzvlášť závažného zločinu všeobecného ohrozenia. V prípade dokázania viny hrozí dotyčnej osobe desať až pätnásť rokov za mrežami.

Vzatie do vyšetrovacej väzby

„Krajský policajný vyšetrovateľ zároveň spracoval podnet na podanie návrhu na vzatie obvinenej osoby do vyšetrovacej väzby,” doplnila polícia.

Z Univerzitnej nemocnice L. Pasteura (UNLP) v Košiciach vo štvrtok 7. marca evakuovali pacientov z dôvodu požiaru. Ako uviedla hovorkyňa UNLP Monika Krišková, požiar bol nahlásený približne okolo jednej hodiny ráno, a to v objekte Monobloku na Tr. SNP 1.

Požiar na psychiatrickej klinike

„Požiar vznikol na 4. poschodí na I. psychiatrickej klinike, v priebehu krátkeho času bol uhasený, následný problém spôsobovalo najmä zadymenie. Siedmi pacienti z psychiatrickej kliniky boli pre nadýchanie sa splodinami a pre hyperbariu prevezení do nemocnice Košice – Šaca” uviedla Krišková.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Policajná hovorkyňa Jana Mésarová informovala, že podozrivú osobu zadržali v ranných hodinách, dodala, že presné príčiny i bližšie okolnosti požiaru sú predmetom vyšetrovania.

Viac k témam: Obvinenie, Požiar, všeobecné ohrozenie, Zločin
Zdroj: SITA.sk – Požiar v univerzitnej košickej nemocnici má svojho vinníka, dotyčnej osobe hrozí desať až pätnásť rokov za mrežami © SITA Všetky práva vyhradené.

Za obcou Studienka v okrese Malacky sa stala dopravná nehoda, na zásah vyslali dve sanitky aj vrtuľník

Záborská a Vašečka chcú presadiť uznesenie týkajúce sa súdneho aktivizmu Európskeho súdu pre ľudské práva