Polícia našla list na rozlúčku, ktorý napísal strelec z Prahy. Priznal v ňom ďalšie vraždy

Škola v centre Prahy bola miestom streľby. Iba 24-ročný Dávid zasiahol niekoľko ľudí, pričom 14 z nich jeho vyčínanie neprežilo. Streľba v Prahe, ktorá obletela svet tesne pred Vianocami, patrí k najbrutálnejším činom v dejinách Česka.

Strelcom v Prahe bol 24-ročný študent histórie David K. Informácie o jeho identite zverejnili viaceré české médiá.

Strelec utrpel deformačné zranenia hlavy, keď sa sám zastrelil. Pred hrozivým činom na univerzite mal páchateľ uskutočniť násilný čin v Kladensku. „Polícia dostala o 12:45 hodine informáciu, že 24 ročný muž mal odísť z obce Hostouň do Prahy. V obci, z ktorej odišiel, bol nájdený mŕtvy muž, išlo o otca útočníka,“ povedal policajný prezident, pričom priznal, že zbrane vlastnil študent legálne.

Policajti sa ho vybrali hľadať do budovy na Celetnej ulici, kde mal mať prednášku, útočník ale zamieril do budovy na Námestí Jana Palacha.

Na čin sa pripravoval dlhšie

Podľa portálu Expres.cz mladík popravoval ľudí dlhou zbraňou so zameriavačom.
Na ruskej sociálnej sieti Telegram mal páchateľ dlhšiu dobu uverejňovať svoj úmysel. Svedčia o tom jeho príspevky na sociálnej sieti.Tie písal v ruskom jazyku.  Na sociálnej sieti napísal príspevokpod menom David. V ňom opisuje svoju túžbu zabíjať, pričom sa mal inšpirovať nedávnou streľbou v Rusku v oblasti Bryjanska, pri ktorej štrnásťročná školáčka zabila 5 ľudí. „Ako by mi prišla na pomoc z neba práve v čas, uviedol strelec na margo školáčky.

„Vždy som chcel zabíjať, myslel som si, že sa so mňa v budúcnosti stane maniak,“ uviedol na Telegrame.

Policajti momentálne preverujú pravdivosť profilu na sociálnej sieti. Polícia potvrdila, že čin mal byť premyslený a naplánovaný.

 

Ako informuje portál Novinky.cz, v obci Hostouň bol pri obhliadke miesta činu nájdený list na rozlúčku. V liste sa Dávid priznal k svojmu ďalšiemu hroznému činu.

viac na druhej strane článku