in ,

Policajti budú mať novú techniku, pomôže im pri odhaľovaní envirokriminality

20.4.2021 (Webnoviny.sk) – Polícia získa techniku, ktorá by mala pomôcť v efektívnejšom odhaľovaní environmentálnych trestných činov. V tlačovej správe o tom informoval hovorca Prezídia policajného zboru Michal Slivka.

Polícia získala dotáciu vo výške takmer 2,5 milióna eur z environmentálneho fondu. Peniaze plánuje využiť na obstaranie 36 vozidiel, deviatich štvorkoliek, dvoch motorových člnov a lokalizačnú, pozorovaciu a detekčnú techniku. Orgány činné v trestnom konaní by tak mali získať lepší prístup do ťažšie prístupných terénov.

Environmentálna kriminalita je jednou z najvážnejších bezpečnostných hrozieb pre Slovensko a jej nepriaznivé následky sa týkajú každého z nás, preto polícia urobí všetko potrebné na elimináciu tejto hrozby,“ povedala prvá viceprezidentka Policajného zboru Jana Maškarová.

Zakúpenie techniky je súčasťou projektu „Posilnenia kapacít Policajného zboru v boji proti environmentálnej trestnej činnosti“. Využívaná bude na odhaľovanie trestnej činnosti, vykonávanie obhliadok miesta činu, zaisťovanie stôp a dôkazov na usvedčenie páchateľov.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: environmentálna kriminalita, kriminalita
Zdroj: Webnoviny.sk – Policajti budú mať novú techniku, pomôže im pri odhaľovaní envirokriminality © SITA Všetky práva vyhradené.

Fico si posvietil na údajné Kolíkovej kšefty, za spreneveru vraj mali odsúdiť firemnú spoločníčku ministerky (video)

Zmena Trestného poriadku mohla byť podľa Iniciatívy advokátov za právny štát ambicióznejšia