Dráma v Košiciach: Policajt dlhšie vedel, že jeho priateľka je prostitútka. Napriek tomu jej zákazníka postrelil. “Vravel som jej, nech to neťahá domov”, tvrdí

 

Juraj vypovedal, že s Nikolou si dali v hoteli na Masarykovej ulici pivo a potom išli peši až na Sídlisko KVP. V byte sa rozprávali, potom sa začali bozkávať. Dal jej dole tričko a potom aj svoje. Vtom niekto vošiel do bytu a on počul muža, ako povedal niečo v tom zmysle, že ahoj, miláčik.

Vypukla hádka a postrkovanie, počas ktorého mal Marián siahnúť po svojej zbrani. Podľa obvinenia mal Marián použil strelnú zbraň značky Star Eibar kalibru 9 x 19 mm Luger, ktorou mal najprv udrieť Juraja do hlavy a následne vystrelil, pričom Juraja zasiahol do ľavého predkolenia. Zranenie, ktoré Juraj utrpel, bolo klasifikované ako ťažké, s dobou liečenia presahujúcou 42 dní.

Po incidente bola na miesto privolaná polícia a Marián podstúpil dychovú skúšku, ktorá odhalila miernu opitosť s hodnotou 1,06 promile. Marián vypovedal, že pred incidentom konzumoval alkohol v herni, kde vypil niekoľko rumov. Po návrate domov, keď videl svoju priateľu s iným mužom, zostal šokovaný, a to ho viedlo k jeho násilnému konaniu. Tvrdil, že nezasiahol Juraja úmyselne a chcel ho len postrašiť.

Marián má mať s Nikolou trojročný vzťah a spolu vychovávali jej dieťa. Vyjadril sa, že vie, že priateľka pracuje ako prostitútka, a prosil ju, nech to neťahá domov.

Prokuratúra podala návrh na väzobné stíhanie Mariána, no sudca Mestského súdu v Košiciach tomuto návrhu nevyhovel. Na základe sťažnosti prokurátora sa prípadom zaoberal aj Krajský súd v Košiciach. Sudca rozhodol nevziať Mariána do väzby, ale uložil mu dohľad probačného a mediačného úradníka a zákazy styku s poškodeným a svedkami.

Marián, ktorý uviedol, že jeho vzťah s Nikolou trval tri roky a boli neformálne zasnúbení, vyjadril po udalosti túžbu odsťahovať sa od nej a ukončiť vzťah.
Taktiež podal žiadosť o uvoľnenie z pracovného pomeru a začalo sa konanie o skončení jeho pracovného pomeru. V prípade uznania viny mu hrozí trest odňatia slobody na dva až päť rokov.