Dráma v Košiciach: Policajt dlhšie vedel, že jeho priateľka je prostitútka. Napriek tomu jej zákazníka postrelil. “Vravel som jej, nech to neťahá domov”, tvrdí

Vyšetrovateľ Úradu inšpekčnej služby začal minulý pondelok trestné stíhanie príslušníka policajného oddelenia v Šaci, 40-ročného Mariána K., pre podozrenie z ublíženia na zdraví. Incident, ktorý sa odohral v noci z nedele na pondelok, vyvolal rozruch. Marián, ktorý v tom čase žil so svojou partnerkou Nikolou, ju prichytil v ich byte s iným mužom, 34-ročným Jurajom.

Marián uviedol, že pred incidentom bol s priateľkou doma, no podvečer odišla s tým, že si musí niečo vybaviť a o chvíľu sa vráti. Keďže sa ani do pár hodín nevrátila, Marián šiel ho herne, kde vypil pár rumov.

Keď prišel domov, našiel Nikolu a Juraja v kompromitujúcej situácii. Nikola vybehla v spodnom prádle na chodbu, pričom si Marián všimol cudzie topánky. Keď vošiel do bytu, videl tam Juraja.

Došlo k výstrelu, pričom Juraj pocítil veľkú bolesť v ľavej nohe. Ani sa nestihol obuť, len rýchlo vybehol z bytu a cestou dole búchal susedom na dvere.

Článok pokračuje na druhej strane