Policajná brutalita? Spútaného Ervina prefackal policajt tak, že skončil na zemi. Prípad prešetruje inšpekcia

V posledných dňoch obletelo internet video, ktoré zachytáva zásah policajta voči mužovi, ktorý je sediaci a spútaný na zemi. Incident sa odohral v meste Šamorín a vyvolal búrlivé reakcie na sociálnych sieťach. Osoba na videu, identifikovaná ako Ervín, bola v čase konfliktu v spútanej pozícii, pričom počas verbálnej výmeny dostala od príslušníka polície silnú facku, po ktorej skončil na zemi.

Nejasnosti okolo incidentu
Podľa dostupných informácií Ervín, ktorý je hlavným protagonistom videa, si mal zavolať zdravotnú pomoc po tom, ako sa mu doma urobilo nevoľno.

Už v byte malo údajne dôjsť k prvému konfliktu, keď ho chceli zobrať sanitkou do nemocnice, čo Ervín odmietol. Pre noviny.sk povedal, že ho mal za sanitkou jeden z policajtov biť. „Spútal ma, potiahli ma tu za sanitku zozadu. Kopali, dusili ma, za hrtan ma držali a bili ma tu na zemi,“ povedal pre noviny.sk.

„Ervín nakoniec zašiel k lekárovi. V lekárskej správe sa píše, že dostal údery, kopy do hrudníka a má viacpočetné povrchové hematómy. Najviac ho bolia rebrá,“ píšu noviny.sk.

Ervín a jeho kamarát predtým údajne fajčili cigaretu, ktorá mala obsahovať drogy, hoci Ervín samotný drogovú závislosť popiera.

Situácia sa však zvrhla po príchode zdravotníkov a neskôr aj polície.

“Policajna agresivita v Samorine takto sa chovali ku bratovi ked si sam zavolal zachranku a ziadna pomoc mu nebola poskytnuta ani od záchranky a naopak bol napadnutý príslušníkmi policajného zboru Šamorin. Prosím ľudia, zdieľajte.Táto skutočnosť sa bude medializovať”, napísal rodinný príslušník Ervina na sociálnu sieť.

Pokračovanie článku nájdeš na druhej strane