in ,

Pohreb Milana Lasicu bude zrejme len v rodinnom kruhu, pietne podujatie odkladá divadlo na neskôr

20.7.2021 (Webnoviny.sk) – Pohreb herca Milana Lasicu by sa mal konať iba v rodinnom kruhu. Pre agentúru SITA to potvrdil výkonný riaditeľ Štúdia L+S Pavol Danišovič. Na otázku, či divadlo zorganizuje pietne podujatie, odpovedal, že sa musia najprv psychicky upokojiť, no určite ho plánujú. Konať by sa mohlo niekedy v auguste.

Vládna strana Sloboda a solidarita (SaS) navrhla koaličnej rade vyhlásiť v súvislosti s úmrtím umelca štátny smútok. Koaliční partneri však tento návrh neschválili, no rodine chceli ponúknuť možnosť štátneho pohrebu.

Predsedníčka poslaneckého klubu SaS Anna Zemanová v pondelok 19. júla po rokovaní koaličnej rady uviedla, že protokol Úradu vlády SR kontaktuje rodinu a ponúkne jej nejaké možnosti, napríklad čestnú stráž, kondolenčnú knihu či vyvesenie čiernej vlajky. Dodala však, že konečná forma poslednej rozlúčky je v rukách pozostalých.

Komik, herec a spevák Milan Lasica zomrel v nedeľu 18. júla večer vo veku 81 rokov na spoločnom koncerte s orchestrom Bratislava Hot Serenaders.

Viac k témam: pohreb, úmrtie
Zdroj: Webnoviny.sk – Pohreb Milana Lasicu bude zrejme len v rodinnom kruhu, pietne podujatie odkladá divadlo na neskôr © SITA Všetky práva vyhradené.

Tisíce ľudí na malom priestore sú riziko, SaS víta Lengvarského podmienku k účasti na omši s pápežom

Heger súhlasí s návrhom, aby sa s pápežom Františkom stretli iba plne zaočkované osoby