Pistorius: Nemecko plánuje Ukrajine dodať v tomto roku troj až štvornásobne viac delostreleckej munície než vlani

Šéf európskej diplomacie Josep Borrell nedávno priznal, že Únia nedokáže do marca poskytnúť Ukrajine milión kusov delostreleckej munície.

14.2.2024 (SITA.sk) – Nemecko plánuje v roku 2024 „dodať na Ukrajinu približne trojnásobne až štvornásobne viac delostreleckej munície“ ako v roku 2023.

Ako referuje web Kyiv Independent, v stredu po príchode na stretnutie kontaktnej skupiny pre obranu Ukrajiny v Bruseli to povedal nemecký minister obrany Boris Pistorius.

Munícia je nevyhnutná

„Poučením z tejto vojny je, že munícia je nevyhnutná pre operačnú pripravenosť,” povedal Pistorius novinárom v belgickej metropole.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Nemecko na nákup munície v tomto roku vynaloží viac ako 3,5 miliardy eur, dodal Pistorius a označil to za “bezprecedentnú” sumu.

Milión kusov nestihnú dodať

Šéf európskej diplomacie Josep Borrell nedávno priznal, že Únia nedokáže do marca poskytnúť Ukrajine milión kusov delostreleckej munície.

Predpokladá sa, že v tomto pôvodne plánovanom termíne EÚ dodá len približne polovicu sľúbeného počtu. V súčasnosti plánuje Únia dodať Ukrajine viac ako milión kusov munície do konca tohto roka.

Viac k témam: dodávky munície, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk – Pistorius: Nemecko plánuje Ukrajine dodať v tomto roku troj až štvornásobne viac delostreleckej munície než vlani © SITA Všetky práva vyhradené.

Zanechajte svoj hlas

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.