in ,

Pellegrini nevidí dôvod, aby chodil po „kadejakých diskusiách“, ale zásadné s Korčokom absolvuje

16.3.2024 (SITA.sk) – Prezidentský kandidát a predseda parlamentu Peter Pellegrini hovorí, že diskusie so svojím najsilnejším konkurentom Ivanom Korčokom sa nebojí. Je pripravený aj na televíznu debatu.

„Ja s pánom Korčokom tie zásadné veľké diskusie vo verejnoprávnej televízii aj v nejakej privátnej veľkej televízii absolvujem, ale nevidím dôvod, aby som teraz každý druhý deň chodil po kadejakých rôznych diskusiách, čo si vymyslí hocikto,“ povedal Pellegrini v rozhovore pre agentúru SITA. Dodal, že počas víkendov absolvuje aj teraz ako predseda parlamentu veľa diskusných relácií. Zdôraznil, že je pracovne vyťažený, pretože má množstvo povinností doma aj v zahraničí. „Takže myslím si, že koľko tých duelov treba, toľko ich aj absolvovať budeme,” povedal Pellegrini.

Čaputová musela chodiť do diskusií

Poznamenal, že nemôže za to, že niektorý z protikandidátov nemá mediálny priestor a chce si ho riešiť cez neho.

„Viete, ak odmietnete duel, ktorý si vymyslí len tak váš protikandidát, aby ste išli diskutovať do nejakého kultúrneho domu neviem kde, ani neviete, ako to vzniklo, alebo máte ísť do médií, ktoré každý druhý deň na titulke robia všetko pre to, aby Ivan Korčok bol ich favorit a ja by som bol kritizovaný zo všetkých možných strán, na čo by som išiel do takej diskusie?” povedal Pellegrini.

Zároveň odmieta kritiku prezidentky Zuzany Čaputová, ktorá povedala, že keď kandidovala na post hlavy štátu, chodila diskutovať s protikandidátmi už od januára. „Ja chápem slova pani prezidentky, pretože ju nikto nepoznal, keď išla kandidovať. A čo jej už iné zostávalo, musela chodiť do hocijakej diskusie a hocikde, aby sa mala kde ukázať a predviesť,” myslí si Pellegrini, ktorý je presvedčený, že jeho, naopak, pozná na Slovensku každý.

Holečková ponúkla miesto

Poslankyňa parlamentu Martina Holečková v piatok večer na sociálnej sieti napísala, že dostala pozvanie do nedeľnej diskusie v televízii TA3 s Petrom Pellegrinim. Rada by však svoje miesto v diskusii prenechala Ivanovi Korčokovi a umožnila tak divákom zhliadnuť historicky prvý stret hlavných dvoch prezidentských kandidátov.

„Podľa mňa by mali občania spoznať názory prezidentských kandidátov v prezidentských debatách, ktorým sa aktuálne Peter Pellegrini vyhýba. Priestor v hlavnej televíznej debate by mal dostať relevantný kandidát na prezident, a preto nepokladám za vhodné, aby som sa stretla s prezidentským kandidátom v nedeľnej debate televízie TA3, keď momentálne de facto žiadne prezidentské debaty neprebiehajú,” uviedla.

„Čudná“ kampaň

Občiansky kandidát Ivan Korčok opakovane kritizuje Petra Pellegriniho za to, že s ním nebol ešte v žiadnej diskusii, v ktorej by každý z nich jasne predstavil verejnosti svoje postoje v zásadných otázkach.

Poukazuje na to, že prvýkrát v histórii priamej voľby prezidenta zažívame situáciu, že líder volieb sa ani raz nestretol v debate so svojimi protikandidátmi. „Debaty sa rad radom rušia pre neúčasť Petra Pellegriniho a on si užíva televízny priestor sám na svojich výjazdoch a cestách, ktoré mu platia všetci daňoví poplatníci,” povedal Korčok.

Prízvukoval, že táto kampaň je „čudná“, pretože neprebieha férovo a za rovnakých podmienok pre každého. Na piatkovom proteste na Námestí slobody v Bratislave dav hlasno skandoval pri spomenutí Pellegriniho mena “zbabelec”. „Úprimne, nečudujem sa im. Chce byť prezidentom republiky, no bojí sa obyčajnej televíznej diskusie s Ivanom Korčokom. To je neskutočná hanba,” komentoval na sociálnej sieti líder Progresívneho Slovenska Michal Šimečka.

Viac k témam: Kandidát na prezidenta Ivan Korčok (Prezidentské voľby 2024), Kandidát na prezidenta Peter Pellegrini (Prezidentské voľby 2024), Predseda hnutia Progresívne Slovensko, Predseda Národnej rady SR (NR SR), Predseda strany Hlas-SD, Prezidentské voľby na Slovensku 2024
Zdroj: SITA.sk – Pellegrini nevidí dôvod, aby chodil po „kadejakých diskusiách“, ale zásadné s Korčokom absolvuje © SITA Všetky práva vyhradené.

PRIZNANIE: Matúš podviedol Tatianu so svojou EX. Tá sa mu pomstila tak, že mnohým sa z toho obráti žalúdok. Neprehnala to?

Rusi budú podľa analytikov pokračovať v ofenzíve s cieľom destabilizovať ukrajinské obranné línie