Categories: SprávySvet

Pápeža Františka navštívia vo Vatikáne slovenskí biskupi, predstavia mu „ovocie zbierky“ a navštívia aj Slovákov

17.1.2023 (Webnoviny.sk) – Pápež František prijme v sobotu 21. januára predsedu Konferencie biskupov Slovenska (KBS) Mons. Bernarda Bobera vo Vatikáne. Košický arcibiskup metropolita ho navštívi v sprievode nitrianskeho biskupa a podpredsedu KBS Mons. Viliama Judáka, súčasťou delegácie bude aj osobný tajomník arcibiskupa Jozef Kmec a výkonný tajomník KBS Ivan Ružička.

Pápežovi predstavia “ovocie zbierky”

Ako ďalej v tlačovej správe informoval Ľudovít Malík z Tlačovej kancelárie KBS, do Ríma a Vatikánu odcestujú štvrtok 19. januára. Počas audiencie u Svätého otca mu predstavitelia KBS predstavia „ovocie zbierky” na pomoc Kube a ľuďom trpiacim vojnovým konfliktom na Ukrajine a projekt s názvom Miesta načúvania a prijatia na Slovensku.

„Okrem sobotňajšej audiencie u pápeža Františka majú naplánované aj stretnutie s vatikánskym štátnym sekretárom, kardinálom Pietrom Parolinom v piatok a sériu návštev vybraných vatikánskych dikastérií. V piatok sa zúčastnia aj na inaugurácii novej pamätnej tabule v slovenskom jazyku nad hrobom svätého Cyrila v Bazilike svätého Klementa v Ríme,” informoval Malík.

Navštívia aj slovenských kňazov

V piatok 20. januára sa predstavitelia KBS stretnú i s veľvyslancom SR pri svätej stolici Marekom Lisánskym a v sobotu majú naplánovanú návštevu Slovákov ubytovaných v dome prijatie, ktorý spravuje Komunita svätého Egídia.

V nedeľu 22. januára budú biskupi sláviť svätú omšu v Pápežskom slovenskom kolégiu svätého Cyrila a Metoda v Ríme, kde bývajú slovenskí kňazi študujúci v Ríme.

„Tento kus slovenskej zeme vo večnom meste si tento rok pripomenie 60 rokov od svojho požehnania, ktoré sa uskutočnilo 15. septembra 1963.” Na Slovensko sa delegácia KBS vráti v pondelok 23. januára.

Viac k témam: návšteva pápeža
Zdroj: Webnoviny.sk – Pápeža Františka navštívia vo Vatikáne slovenskí biskupi, predstavia mu „ovocie zbierky“ a navštívia aj Slovákov © SITA Všetky práva vyhradené.

Agentúra SITA

Recent Posts

Talent či kvalita niekedy nestačia, ŠK Slovan Bratislava ukončil spoluprácu s kontroverzným luxemburským útočníkom

Gerson Rodrigues v belasom drese absolvoval osem súťažných duelov. Viac

11 hodín ago

Kyjev použil na poškodenie Krymského mosta raketové palivo, ruské vyšetrovanie odhalilo detaily predminuloročnej akcie

Výbuch spôsobil čiastočné zrútenie mosta, pričom poškodil dôležitú zásobovaciu tepnu ruských vojsk. Viac

13 hodín ago

Slovensko v príprave na MS v hokeji 2024 hladko zdolalo Poľsko, prvá tretina sa skončila 4:0

Zverenci trénera Craiga Ramsayho v Žiline zdolali Poliakov 6:1. Viac

13 hodín ago

Ruské ministerstvo zahraničia pohrozilo Dánsku odvetou, ak bude blokovať lodnú prepravu

Dánsko umožňuje lodiam smerujúcim do Ruska využívať svoje vody na základe zmluvy o slobode plavby.…

14 hodín ago