Slovensko zaslalo do Gazy humanitárnu pomoc, hodnota zásielky sa vyšplhala na viac ako 27-tisíc eur

Hygienické potreby ako vložky, toaletný papier, bandasky na pitnú vodu a deky zaslalo Slovensko prostredníctvom Ministerstva vnútra SR.

21.8.2024 (SITA.sk) – Hygienické potreby ako vložky, toaletný papier, bandasky na pitnú vodu a deky zaslalo Slovensko prostredníctvom Ministerstva vnútra SR do pásma Gazy.

Ako ďalej rezort vnútra informoval, pomoc pozostáva z vyčlenených zásob ministerstva a darov od spoločnosti SHP Harmanec, a. s., neziskovej organizácie Človek v ohrození a občianskeho združenia ADRA – Adventistická agentúra pre pomoc a rozvoj. Celková hodnota humanitárnej pomoci prestavuje 27 125 eur, pričom objem zásielky je celkovo 31 paliet.

„Materiálna humanitárna pomoc pre Gazu bola ponúknutá cez Mechanizmus Európskej únie v oblasti civilnej ochrany (UCPM) a na jej prepravu boli využité služby európskeho prepravcu,“ uviedol hovorca rezortu vnútra Matej Neumann s tým, že pomoc smerovala najskôr do Rumunska, odkiaľ sa následne spolu s rumunskou donáciou letecky prepravila do Larnaky na Cypre.

„Využitím cyperského koridoru sa prepraví do Ašdodu v Izraeli a odtiaľ sa následne prepraví a odovzdá príjemcovi v Gaze. Proces prepravy darovania humanitárnej pomoci bol spolufinancovaný zo zdrojov Európskej únie,“ doplnil Neumann.

Viac k témam: Humanitárna pomoc, Izraelsko-palestínsky konflikt, Pásmo Gazy, SHP Harmanec, Útok Hamasu na Izrael
Zdroj: SITA.sk – Slovensko zaslalo do Gazy humanitárnu pomoc, hodnota zásielky sa vyšplhala na viac ako 27-tisíc eur © SITA Všetky práva vyhradené.

Zanechajte svoj hlas

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.