in ,

Obvinený svedok Dömötör ide do väzby, po ďalších dvoch mužoch polícia stále pátra

23.7.2021 (Webnoviny.sk) – Csaba D., ktorý vystupuje ako jeden zo svedkov v kauze bývalého špeciálneho prokurátora Dušana K., ide do väzby. Pre agentúru SITA to potvrdil hovorca bratislavských súdov Pavol Adamčiak.

“Okresný súd Bratislava III vzal do väzby obvineného, a to z dôvodov takzvanej kolúznej a preventívnej väzby, to znamená dôvodnej obavy, že by mohol ovplyvňovať svedkov a dôvodnej obavy, že by mohol pokračovať v trestnej činnosti,” povedal Adamčiak. Doplnil, že proti rozhodnutiu podal sťažnosť obvinený ako aj prokurátor. O sťažnostiach bude po doručení veci rozhodovať Krajský súd v Bratislave.

Policajná inšpekcia obvinila v utorok 20. júla Csabu D., ktorého aj zadržali, Mateja Z. a Petra P. pre trestné činy krivej prísahy a krivej výpovede a marenia spravodlivosti.

Všetci traja vypovedajú v kauzách, ktoré vyšetruje Národná kriminálna agentúra (NAKA). Po Matejovi Z.a Petrovi P., ktorých sa nepodarilo zadržať, vyhlásili pátranie.

Viac k témam: kolúzna väzba, Okresný súd Bratislava III
Zdroj: Webnoviny.sk – Obvinený svedok Dömötör ide do väzby, po ďalších dvoch mužoch polícia stále pátra © SITA Všetky práva vyhradené.

V Egejskom mori prebieha záchranná akcia, loď so 45 migrantmi sa začala potápať

Záplavy v meste Čeng-čou majú na svedomí už 51 ľudí, niekoľko z nich zahynulo v metre (video)