Nemecko začalo s náhodnými kontrolami na hraniciach so svojimi piatimi západoeurópskymi susedmi, chce tak potlačiť nelegálnu migráciu

Kontroly sa začali na hraniciach s Francúzskom, Holandskom, Belgickom, Luxemburskom a Dánskom.

16.9.2024 (SITA.sk) – Nemecko od pondelka realizuje námatkové kontroly na hraniciach so svojimi piatimi západoeurópskymi susedmi, aby potlačilo nelegálnu migráciu.

Kontroly sa začali na hraniciach s Francúzskom, Holandskom, Belgickom, Luxemburskom a Dánskom a sú naplánované na šesť mesiacov. Nemecko už od minulého roka vykonáva kontroly na hraniciach s Poľskom, Českou republikou, Rakúskom a Švajčiarskom.

Berlín uviedol, že cieľom námatkových kontrol na hraniciach so všetkými susedmi jej aj úsilie o boj proti kriminalite po nedávnych extrémistických útokoch v krajine.

Predpokladá sa, že koaličná vláda kancelára Olafa Scholza zaviedla hraničné kontroly po tom, ako krajná pravica dosiahla dobré výsledky v nedávnych dvoch krajinských voľbách vo východnom Nemecku. Najbližšie krajinské voľby budú v nedeľu v Brandenbursku.

Viac k témam: Hraničné kontroly, Nelegálna migrácia
Zdroj: SITA.sk – Nemecko začalo s náhodnými kontrolami na hraniciach so svojimi piatimi západoeurópskymi susedmi, chce tak potlačiť nelegálnu migráciu © SITA Všetky práva vyhradené.

Zanechajte svoj hlas

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.