in ,

Nemecko diskutuje so spojencami o návrhu Poľska, aby poslalo systémy Patriot priamo Ukrajine

25.11.2022 (Webnoviny.sk) – Nemecko diskutuje so spojencami o návrhu Poľska, aby poslalo nemecké systémy protivzdušnej obrany Patriot priamo Ukrajine. Uviedla to hovorkyňa spolkovej nemeckej vlády Christiane Hoffmann s tým, že „veľmi pozorne sledujú, ako pokračujú diskusie v Poľsku“. Informuje o tom spravodajský portál CNN.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Nemecko podľa Hoffmann nechce „špekulovať“, ak by Poľsko zmenilo názor na prijatie jeho podpory a dodala, že nechce „interpretovať, čo bolo povedané“.

Berlín reaguje na vyjadrenia poľského ministra obrany Mariusza Błaszczaka, ktorý v stredu povedal, že Nemecko by malo poslať raketové systémy protivzdušnej obrany Patriot priamo na Ukrajinu a nie do Poľska. Nemecko ponúklo svoje systémy Poľsku po tom, čo 15. novembra na poľské územie pri hranici s Ukrajinou, ktorá je vo vojne s Ruskom, dopadla raketa a zabila dvoch ľudí.

Nemecký kancelár Olaf Scholz a generálny tajomník Organizácie Severoatlantickej zmluvy (NATO) Jens Stoltenberg by sa mali na budúci týždeň dvakrát stretnúť v Berlíne. Podľa Hoffmann bude jednou z kancelárových otázok nemecká ponuka Patriotov Poľsku.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Viac k témam: Protiraketový systém Patriot, raketa v Poľsku, rusko-ukrajinský konflikt, vojenská invázia
Zdroj: Webnoviny.sk – Nemecko diskutuje so spojencami o návrhu Poľska, aby poslalo systémy Patriot priamo Ukrajine © SITA Všetky práva vyhradené.

Nemecko sa chystá vyhlásiť, že smrť miliónov Ukrajincov počas hladomoru za vlády Stalina bola genocídou

Exministerka Kolíková je rada za výsledok, ktorým sa vysvetlila príčina smrti Lučanského