ZBYTOČNÁ SMRŤ! Natálii (†14) prišlo zle a zamrzla pri nákupnom centre, lebo si ju nikto hodiny nevšímal

Na juhu Poľska v meste Andrychów sa udiala tragédia, z ktorej sa spamätáva celá krajina. Smrť si zobrala len štrnásťročné dievča a to úplne zbytočne.

Natálii cestou do školy okolo ôsmej hodiny ráno prišlo zle a tak si sadla k reklamnému pútaču, ktorý sa nachádza blízko obchodného centra. V utorok ráno zavolala svojmu otcovi a povedala mu, že jej je zle a nevie ani určiť, kde sa nachádza. Tomu sa už s Natáliou nepodarilo nadviazať žiaden kontakt. Niekoľko minút sa neozývala a nebrala telefóny a tak začal po nej pátrať jej otec, ktorý po niekoľkých hodinách požiadal v pátraní o pomoc políciu.

Zarážajúce je, že si dievča, ktoré v Poľskom meste mrzlo na múriku, nik nevšímal. Sedela tam s mobilom v ruke a tak zjavne nikomu nenapadlo, že jej niečo môže byť.

Supermarket sa pritom nachádza neďaleko autobusovej zastávky, kde je počas dňa rušno a veľa ľudí. Až po niekoľkých hodinách, popoludní, si Natáliu všimol až známy jej otca, ktorý dievča odniesol do supermarketu a zavolal jej sanitku. Natália už žiaľ bola v bezvedomí.

Lekári v jednej z krakovských nemocníc zistili, že jej telesná teplota klesla na 22 stupňov.

Napriek pokusom o záchranu dievča v stredu zomrelo.

Prípad vzbudil pozornosť verejnosti i médií. Zaoberá sa ním aj polícia či prokuratúra.

Viac na druhej strane