in ,

Najdôveryhodnejším politikom je Pellegrini, po prvýkrát odsunul prezidentku Čaputovú v prieskume na druhé miesto

12.6.2022 (Webnoviny.sk) – Najvyššiu dôveru má u občanov šéf strany Hlas – sociálna demokracia (Hlas-SD) Peter Pellegrini, ktorému dôveruje 44 percent a nedôveruje 53 percent opýtaných.

Vyplýva to z májového prieskumu agentúry Focus na vzorke 1 008 respondentov pre diskusnú reláciu TV Markíza Na telo s Michalom Kovačičom.

Prezidentke klesla dôveryhodnosť

Pellegrini tak v prieskume predbehol prezidentku SR Zuzanu Čaputovú, ktorá si ešte vo februárovom prieskume držala prvenstvo. Hlave štátu dôveru tentokrát vyjadrilo 42 percent a nedôveru 57 percent opýtaných.

Z lídrov politických strán majú najvyššiu dôveru Richard Sulík (SaS) a Robert Fico (Smer-SD), ktorým zhodne dôveru vyjadrilo 30 percent a nedôveru 68 percent respondentov.

Premiérovi Eduardovi Hegerovi (OĽaNO) dôveruje 27 percent, nedôveruje 71 percent opýtaných. Nasleduje predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina), ktorý mal dôveru 25 a nedôveru 72 percent opýtaných. Milan Uhrík (Republika) požíva dôveru 24 a nedôveru 59 percent respondentov.

Matovič opäť na chvoste rebríčka

Líder Kresťanskodemokratického hnutia Milan Majerský má dôveru 22 a nedôveru 47 percent opýtaných. Andrejovi Dankovi (SaS) dôveruje 21 a 74 percent účastníkov prieskumu mu nedôveruje.

Nový líder hnutia Progresívne Slovensko Michal Šimečka má dôveru 19 a nedôveru 48 percent, Veronike Remišovej (Za ľudí) vyjadrilo dôveru 17 a nedôveru 79 percent opýtaných.

Marian Kotleba (ĽSNS) získal dôveru 11 a nedôveru 85 percent. Šéf hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti Igor Matovič získal v prieskume dôveru 11 a nedôveru 88 percent respondentov. Lídrovi maďarskej strany Aliancia Krisztiánovi Forróovi vyjadrilo dôveru osem a nedôveru 40 percent opýtaných.

Viac k témam: Prieskum, Prieskum dôveryhodnosti politikov
Zdroj: Webnoviny.sk – Najdôveryhodnejším politikom je Pellegrini, po prvýkrát odsunul prezidentku Čaputovú v prieskume na druhé miesto © SITA Všetky práva vyhradené.

Gyimesi vraj nezbrojí proti LGBT komunite. Dúhové vlajky síce odmieta, ale párom rovnakého pohlavie chce pomôcť

Kremeľ narýchlo mení svoje plány na Ukrajine, podľa Američanov sa Rusi pripravujú na dlhú vojnu