in ,

Naď rokoval s ministrom Zakovom, Slovensko a Bulharsko chcú spolupracovať v modernizácii armády (video)

3.6.2022 (Webnoviny.sk) – Minister obrany SR Jaroslav Naď (OĽaNO) v piatok 3. júna prijal v priestoroch rezortu obrany ministra obrany Bulharska Dragomira Zakova. Predmetom oficiálnych bilaterálnych rokovaní boli najmä otázky modernizácie armád, konfliktu na Ukrajine a boj proti dezinformáciám.

„Obidve krajiny sú na východnej hranici Severoatlantickej aliancie (NATO), obidve krajiny čelia podobným hrozbám, musíme sa vyporiadavať s množstvom hybridných hrozieb a potrebujeme modernizovať naše ozbrojené sily. Hľadáme taktiež riešenia, ako pomôcť Ukrajine,” uviedol na tlačovej konferencii minister Naď.

Viac o téme: Rusko-ukrajinský konflikt

Ako ďalej dodal, Slovensko chce spolupracovať nielen na bilaterálnej úrovni, v oblasti modernizácie ozbrojených síl, keďže obe krajiny si objednali lietadlá F-16 zo Spojených štátov, ale plánujú spolupracovať aj v rámci Európskej únie a NATO.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

„Diskutovali sme dnes (3. júna pozn. redakcie) o Ukrajine, o vojne a ako môžeme pomôcť Ukrajine, a taktiež sme sa rozprávali o modernizácii armád. Dohodli sme sa, že budeme zdielať naše skúsenosti, ako môžeme bojovať proti dezinformáciám, pretože práve týmto trpia naše spoločnosti. Bulharsko je pripravené počúvať o skúsenostiach Slovenska,” dodal Dragomir Zakov. Obaja ministri sa ešte v piatok zúčastnia diskusie v rámci konferencie GLOBSEC.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: Webnoviny.sk – Naď rokoval s ministrom Zakovom, Slovensko a Bulharsko chcú spolupracovať v modernizácii armády (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

Škriniar je novým kapitánom slovenskej futbalovej reprezentácie, podľa Tarkoviča má líderské schopnosti

Pôžička na skúšku