in ,

Naď a česká ministerka Černochová podpísali dohodu o spoločnom nákupe ťažkej vojenskej techniky

27.8.2022 (Webnoviny.sk) – Minister obrany Slovenska Jaroslav Naď a česká ministerka obrany Jana Černochová v sobotu podpísali dohodu o spoločnom nákupe ťažkej vojenskej techniky. Má ísť o pásové obrnené vozidlá CV90 švédskeho výrobcu v hodnote 1,7 až 1,8 miliardy eur.

„Teší ma, že sme podpísali túto zmluvu, ktorá je výhodná tak pre nás, ako aj pre českú stranu, a navyše do nej budú zapojené aj naše fabriky, ktoré na nej tiež budú participovať,“ povedal po podpise zmluvy slovenský minister obrany Jaroslav Naď.

„Podpis tejto unikátnej dohody je ukážkou vzorovej spolupráce susedských štátov. České a slovenské firmy by sa mali podieľať asi 40 percentami na výrobe, prípadne na oprave spomínanej techniky. Dnes (27. augusta pozn. redakcie) sme podpísali dve vážne dohody, ktoré naše štáty a národy ešte viac zblížili,“ skonštatovala česká ministerka obrany Jana Černochová.

Viac k témam: pásové obrnené vozidlá, ťažká vojenská technika
Zdroj: Webnoviny.sk – Naď a česká ministerka Černochová podpísali dohodu o spoločnom nákupe ťažkej vojenskej techniky © SITA Všetky práva vyhradené.

Grand Prix Prešov privíta cyklistov z 13 krajín, predstaví sa kompletná slovenská cyklistická elita

Interpol eviduje 13 Slovákov hľadaných pre závažnú trestnú činnosť, jeden z najznámejších je Okoličány