in ,

Na železničnej trati medzi Varínom a Vrútkami došlo k vážnej nehode, rušeň narazil do osobného vlaku

3.6.2022 (Webnoviny.sk) –
aktualizované 3. júna 21:27

Na trati medzi Varínom a Vrútkami sa v piatok podvečer stala vážna nehoda osobného vlaku. Ako informoval tlačový odbor rezortu dopravy, na miesto mieri minister dopravy a výstavby SR Andrej Doležal.

Podľa informácií Hasičského a záchranného zboru na trati v smere zo Žiliny do Vrútok narazil rušeň do odstaveného osobného vlaku.

Záchranárom mali vytvoriť uličku

„Na mieste udalosti zasahuje 21 profesionálov z Martina, Žiliny, Trenčína, zo Záchrannej brigády Hasičského a záchranného zboru v Žiline a z Bánoviec nad Bebravou a dobrovoľní hasiči zo zborov Sučany, Lipovec, Martin – Priekopa,” povedala hovorkyňa hasičov Katarína Križanová.

Doplnila, že na mieste sa nachádzajú aj dva evakuačné autobusy, v ktorých cestujúci nájdu dočasné útočisko.

Polícia v tejto súvislosti požiadala vodičov, aby na ceste I/18 za Vrútkami smer Žilina vytvorili záchranársku uličku pre všetky záchranné zložky.

Cestujúci utrpeli ľahké zranenia

„Cesta 1/18 za Vrútkami je momentálne neprejazdná obojsmerne,” uviedlo na sociálnej sieti krajské riaditeľstvo policajného zboru v Žiline.

Polícia predbežne vylúčila akúkoľvek stratu života v súvislosti s vlakovou nehodou pri Vrútkach. Ako Policajný zbor SR uvádza na sociálnej sieti, na mieste nehody na trati v smere zo Žiliny do Vrútok momentálne zasahujú všetky záchranné zložky.

„Niekoľko desiatok cestujúcich utrpelo len ľahké zranenia,” uviedla polícia.

Viac k témam: Nehoda vlaku
Zdroj: Webnoviny.sk – Na železničnej trati medzi Varínom a Vrútkami došlo k vážnej nehode, rušeň narazil do osobného vlaku © SITA Všetky práva vyhradené.

Hokejovú „dvadsiatku“ povedie Ivan Feneš, známe sú aj mená koučov ostatných mládežníckych tímov

Remišovej ministerstvo pomôže rozvoju turizmu v česko-slovenskom pohraničí tromi miliónmi eur