in ,

Na základňu v Lešti dorazilo viac ako 90 slovinských vojakov, rota tak doplnila stavy medzinárodnej bojovej skupiny

10.6.2022 (Webnoviny.sk) – Medzinárodnú bojovú skupinu pod českým velením v centre výcviku v Lešti v ostatných dňoch doplnilo viac ako 90 slovinských vojakov s vybavením.

Viac o téme: Rusko-ukrajinský konflikt

Vojaci spojencov sa na Lešti striedajú

Mechanizovaná rota slovinských ozbrojených síl doplnila pred nadchádzajúcou rotáciou českých a amerických jednotiek stavy Medzinárodnej bojovej skupiny Severoatlantickej aliancie (NATO).

„Táto skupina vznikla ako reakcia na ruskú agresiu na Ukrajine na začiatku apríla a je postupne dopĺňaná deklarovanými spôsobilosťami našich spojencov pod českým velením,” uviedol v tlačovej správe hovorca Ozbrojených síl SR Štefan Zemanovič.

Pôsobenie bojovej skupiny

Celkovo sa bojová skupina skladá z časti zabezpečujúcej protivzdušnú a protiraketovú obranu so systémami PVO Patriot a pozemného komponentu cvičiaceho spolu so slovenskými jednotkami vo výcvikových zariadeniach v Lešti.

V priebehu nasledujúceho mesiaca dôjde k postupnému vystriedaniu úderného komanda Armády Českej republiky, ktoré sa podieľalo na vytvorení podmienok na pôsobenie bojovej skupiny, a bojová skupina tak dosiahne operačnú spôsobilosť plniť úlohy v zostave slovenskej 2. mechanizovanej brigády.

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt, Vojenská technika, Vojenská základňa
Zdroj: Webnoviny.sk – Na základňu v Lešti dorazilo viac ako 90 slovinských vojakov, rota tak doplnila stavy medzinárodnej bojovej skupiny © SITA Všetky práva vyhradené.

Grécka polícia zhabala veľkú zasielku kokaínu, za pašovanie drog skončili v putách štyria Briti

Žilinka nadužíva paragraf 363, Kolíková volá po zúžení tohto oprávnenia pre generálneho prokurátora