in ,

Na Slovensku sa stále zlepšuje situácia, občania susedných zelených krajín sa k nám dostanú jednoduchšie

9.6.2021 (Webnoviny.sk) – Epidemická situácia sa naďalej zlepšuje. Na pravidelnej tlačovej konferencii k aktuálnej epidemickej situácii o tom informoval riaditeľ Inštitútu zdravotných analýz Ministerstva zdravotníctva SR Matej Mišík. Aktuálny priemer koronaprípadov je už podľa neho pod 200 denne.

Viac o téme: Koronavírus

Predseda vlády SR Eduard Heger (OĽaNO) uviedol po stredajšom rokovaní vlády, že občania susedných zelených krajín budú môcť vstúpiť na Slovensko aj s použitím 24-hodinových antigénových testov a 72-hodinových PCR testov. Nariadenie bude platné od pondelka 14. júna.

V nemocniciach je hospitalizovaných okolo 300 pacientov a čísla podľa Mišíka klesajú približne o 20 % týždenne. Tempo poklesu je podľa neho rovnaké naprieč celým Slovenskom. „Pozitívne je, že už máme menej ako 30 pacientov, ktorí vyžadujú umelú pľúcnu ventiláciu,“ skonštatoval Mišík.

Po stredajšom rokovaní vlády minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský zároveň skonštatoval, že plne očkovaných, teda tzv. druhoočkovancov, je na Slovensku už viac ako milión. Rezort zdravotníctva sa tak pripravuje na ďalšie možnosti očkovania tak, aby jeho tempo ešte viac urýchlili.

Viac k témam: COVID-19, Koronavírus, Očkovanie proti koronavírusu na Slovensku
Zdroj: Webnoviny.sk – Na Slovensku sa stále zlepšuje situácia, občania susedných zelených krajín sa k nám dostanú jednoduchšie © SITA Všetky práva vyhradené.

Polícia rozdala desiatky pokút, nedodržiavanie epidemických opatrení vyšlo Slovákov na tisíce eur

Pardubice sa stanú vzorom férového a efektívneho parkovania