Na diaľnici D1 jazdil 79-ročný vodič v protismere, zapríčinil dopravnú nehodu (foto)

Takmer 40 ľudí nahlásilo na tiesňovej linke 158 jazdu vozidla Škoda na diaľnici D1 v protismere.

2.8.2024 (SITA.sk) – Takmer 40 ľudí nahlásilo na tiesňovej linke 158 jazdu vozidla Škoda na diaľnici D1 v protismere. Operačný dôstojník z Trenčína okamžite vyslal hliadky polície, ktoré 79-ročného vodiča zastavili. Napriek rýchlej reakcii polície jazda v protismere bola zrejme príčinou dopravnej nehody.

Ako informovala hovorkyňa trenčianskej polície Katarína Kuzmová, vodička BMW v ľavom pruhu obiehala nákladné motorové vozidlo, pričom sa jej v protismere náhle objavilo osobné auto.

V snahe vyhnúť sa vodičovi v protismere vodička strhla volant do pravého jazdného pruhu, kde sa stalo neovládateľné. Prešlo na trávnatú plochu diaľnice, kde prerazilo oplotenie. Následne vozidlo opäť prerazilo oplotenie a prešlo cez trávnatú plochu späť na pravú krajnicu diaľnice,“ uviedla Kuzmová.

79-ročný vodič z protismeru absolvoval dychovú skúšku na alkohol s negatívnym výsledkom. Policajti ho na mieste obmedzili na osobnej slobode. Vyšetrovateľ polície z Trenčína začal trestné stíhanie vo veci zločinu všeobecného ohrozenia.

Viac k témam: Diaľnica D1, Dopravná nehoda
Zdroj: SITA.sk – Na diaľnici D1 jazdil 79-ročný vodič v protismere, zapríčinil dopravnú nehodu (foto) © SITA Všetky práva vyhradené.

Zanechajte svoj hlas

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.