Remišová: Vládna koalícia robí zo Slovenského národného povstania frašku a šliape po jeho základných hodnotách

Ako uviedla, vládna koalícia oslavuje SNP s viacerými členmi vlády, ktorí v minulosti kandidovali za extrémistickú stranu, ktorá ideový základ čerpala vo fašizme a jej predstavitelia na výročie SNP vyvesili čiernu vlajku.

29.8.2024 (SITA.sk) – Vládna koalícia robí zo Slovenského národného povstania (SNP) frašku. Vyhlásila to poslankyňa a predsedníčka strany Za ľudí Veronika Remišová. Ako uviedla, vládna koalícia oslavuje SNP s viacerými členmi vlády, ktorí v minulosti kandidovali za extrémistickú stranu, ktorá ideový základ čerpala vo fašizme a jej predstavitelia na výročie SNP vyvesili čiernu vlajku.

„SNP prinieslo našej vlasti česť a medzinárodný rešpekt a hrdinovia SNP nám pripomínajú, že naša štátnosť stojí aj na odvahe, cti, láske k vlasti a úcte k slobode a demokracii. Teda presne na hodnotách, ktoré súčasná vláda ničí a po nich šliape,” zdôraznila Remišová s tým, že vláda minula na oslavy SNP milióny eur. Podstata odkazu SNP však podľa poslankyne nie je vo falošných prejavoch, či okázalých a predražených zábavách.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

„Najmä v čase, keď Fico zmrazil platy štátnych zamestnancov a učiteľov, nevie zabezpečiť nižšie ceny potravín a kolabuje zdravotníctvo, by sa tieto peniaze dali využiť účelnejšie,” povedala poslankyňa a pripomenula, že na rozdiel od súčasnej vlády, zabezpečili finančné prostriedky pre rekonštrukciu múzea z eurofondov. Múzeum peniaze získalo vo svojej histórii prvýkrát.

„Uvedomujeme si dôležitosť odkazu SNP pre občanov a význam práce múzea, ktoré ho môže sprostredkovať aj mladším generáciám,” uzavrela Remišová.

Viac k témam: 80. výročie SNP, Ficova vláda 2023 – 2027 (koalícia Smer-SD Hlas-SD SNS), Predsedníčka strany Za ľudí, Premiér Slovenskej republiky, SNP Slovenské národné povstanie
Zdroj: SITA.sk – Remišová: Vládna koalícia robí zo Slovenského národného povstania frašku a šliape po jeho základných hodnotách © SITA Všetky práva vyhradené.

Zanechajte svoj hlas

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.