Správy

Mladá, 28-ročná žena, sa rozhodla podstúpiť eutanáziu. Fyzicky bola zdravá, no trápilo ju niečo iné

Dvadsaťosemročná Zoraya ter Beeková z Holandska čelila dlhodobým problémom s duševným zdravím, medzi ktoré patrila depresia, autizmus a hraničná porucha osobnosti. Napriek tomu, že je fyzicky zdravá, rozhodla sa pre asistovanú samovraždu, čo vyvolalo diskusie o etike a dostupnosti tejto možnosti pre ľudí v podobnej situácii.

Zoraya pochádza z malej dediny blízko hraníc s Nemeckom a od detstva bojovala so zdravotnými problémami. Jej sny o kariére v psychiatrii zostali nenaplnené kvôli zhoršujúcemu sa stavu jej duševného zdravia. Po sérii neúspešných pokusov o liečbu a zlepšenie jej stavu jej lekári oznámili, že ďalšie zlepšenie nie je možné a predstavili jej možnosť asistovanej samovraždy.

Zoraya si želá, aby jej smrť prebehla pokojne doma, na pohovke v obývačke, bez prítomnosti hudby. Proces bude zahájený podaním sedatíva nasledovaného liekom, ktorý zastaví jej srdce. Po jej boku bude stáť jej 40-ročný partner, ktorý má neskôr rozptýliť jej popol v lese.

Pokračovanie článku nájdeš na druhej strane

Page: 1 2

Marko Martinovič

Recent Posts

Veľtrh práce JobSpoTT ponúkne stovky pracovných miest, pomôže i stredoškolákom a vysokoškolákom

Veľtrh práce sa bude konať v utorok 16. apríla v Trnave. Viac

26 minút ago

Irán nemá v úmysle pokračovať vo vojenskej operácii proti Izraelu, vyhlásil iránsky minister zahraničných vecí Abdollahján

Avšak v prípade potreby bude krajina svoje legitímne záujmy chrániť, dodal iránsky minister zahraničných vecí…

27 minút ago

Taraba chce mobilizovať voličstvo do eurovolieb. Bude apelovať na to, aby voliči volili národné sily

Uviedol, že SNS prijme kolektívne rozhodnutie, kto do europarlamentu pôjde. Viac

2 hodiny ago