in ,

Ministerstvo zahraničia radí necestovať do Jemenu, Slovensko tam pre občiansku vojnu ani nemá diplomatické zastúpenie

12.6.2022 (Webnoviny.sk) – V Jemene je v dôsledku občianskej vojny kritická bezpečnostná situácia. V dôsledku činnosti teroristických skupín a vojenskej intervencie koalície arabských krajín je situácia v krajine aj naďalej napätá a pobyt na území Jemenu predstavuje hrozbu pre zdravie a život.

Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR (MZVEZ SR) o tom informuje na svojej webovej stránke.

Rezort diplomacie odporúča občanom Slovenska, aby do Jemenu v žiadnom prípade necestovali, a tým, ktorí sa v Jemene zdržiavajú, odporúča, aby krajinu okamžite opustili.

Väčšina diplomatických zastúpení členských krajín Európskej únie v Sana´a, rovnako ako konzulárny úrad vedený honorárnym konzulárnym úradníkom SR, je nefunkčná.

MZVEZ SR informuje, že obmedzenú konzulárnu pomoc občanom SR nachádzajúcim sa v Jemene zabezpečuje veľvyslanectvo SR v Káhire.

Viac k témam: Cestovanie, Občianska vojna
Zdroj: Webnoviny.sk – Ministerstvo zahraničia radí necestovať do Jemenu, Slovensko tam pre občiansku vojnu ani nemá diplomatické zastúpenie © SITA Všetky práva vyhradené.

Bezpečnostné obavy Turecka sú podľa Stoltenberga legitímne, žiadny člen NATO nezažil toľko teroristických útokov

Čína neposkytla Rusku počas vojny žiadnu materiálnu pomoc, dodávanie zbraní Ukrajine podľa Pekingu iba prilieva olej do ohňa