Ministerstvo spravodlivosti má nových znalcov, prekladateľov i tlmočníka. Susko vyzdvihol ich prácu

Noví znalci budú prevažne pôsobiť v oblasti stavebníctva, lesníctva, cestnej dopravy a psychológie. 

5.10.2024 (SITA.sk) – Na Ministerstve spravodlivosti Slovenskej republiky zložilo slávnostný sľub 34 nových znalcov, päť prekladateľov a jeden tlmočník. Poskytovať budú služby pri konaniach pred súdmi a inými orgánmi verejnej moci. Celkový počet týchto odborníkov tak stúpol na 3 002 znalcov, 997 prekladateľov a 267 tlmočníkov.

„Každý sudca, prokurátor a vyšetrovateľ si veľmi dobre uvedomuje, akou významnou mierou sa znalci podieľajú na realizácii ústavných práv. Ich práca je zásadná pre zaistenie spravodlivosti,“ uviedol minister spravodlivosti Boris Susko.

Noví znalci budú prevažne pôsobiť v oblasti stavebníctva, lesníctva, cestnej dopravy a psychológie. Ministerstvo víta aj zvýšenie počtu znalcov v odbore leteckej dopravy, kde dlhodobo chýbali odborníci. Rovnako dôležitým prínosom je nárast znalcov v odbore zdravotníctva a farmácie, predovšetkým v súdnom lekárstve, kde ich činnosť hrá kľúčovú úlohu v trestných konaniach.

„Teší nás, že dopĺňame odvetvia s dlhodobým nedostatkom odborníkov. Obzvlášť vítame nového súdneho tlmočníka pre maďarský jazyk, kde evidujeme pokles počtu tlmočníkov,“ povedala generálna riaditeľka sekcie dohľadu Vanesa Štrbjanová.

Viac k témam: Justícia, Minister spravodlivosti SR, Súdy, Znalec
Zdroj: SITA.sk – Ministerstvo spravodlivosti má nových znalcov, prekladateľov i tlmočníka. Susko vyzdvihol ich prácu © SITA Všetky práva vyhradené.

Zanechajte svoj hlas

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.