in , ,

Ministerstvo chce zaviesť zákaz mobilov v školách! Diskusiu na tému vyvolal aj prípad Romana. Toto sú detaily

Ministerstvo školstva chce zaviesť zákaz používania mobilných telefónov v školách. Minister Tomáš Drucker už včera na svojom profile na sociálnej sieti zverejnil, že rezort chystá rázne zmeny.

Ministerstvo už v tejto súvislosti zriadilo odbornú skupinu, ktorá preberá nastavenie nových pravidiel používania mobilov v školách. Či bude zákaz platiť tento alebo až ďalší školský rok, povie minister v apríli.

„Smerujeme k tomu, že chceme opätovne zaviesť zákaz používania mobilných telefónov na prvom stupni. Je tu zriadená skupina zhruba 20 odborníkov, akademikov z externého prostredia, ktorí sú aj odborníci v oblasti digitálnych technológií,“ uviedol minister Drucker.

Vyhlášku, ktorá upravuje používanie mobilov v školách, chcú aktualizovať koncom marca.

Odborníci z rezortu školstva naznačujú, že prísnejšie pravidlá sa budú týkať prvého stupňa základných škôl. Na druhom stupni by sa ich využívanie mohlo obmedziť.

Ako bude vyzerať aktualizované usmernenie? „Bude mať pravdepodobne podobu vyhlášky ministerstva o tom, ako využívať mobilné telefóny napríklad na druhom stupni vzdelávania,“ priblížil Drucker.

Naposledy sa téma používania mobilných telefónov objavila, keď Roman z Parchovian skočil zo strechy školy, pričom si ho natáčali spolužiaci. Videá boli následne zverejnené na sociálnych sieťach.

 

Bieloruské úrady oznámili, že v parlamentných voľbách hlasovalo 73 percent voličov. Podľa opozície išlo o frašku

Adam Ružička reaguje prvykrát na svoj škandál. “Spravil som chybu a mám vás rád”, odkazuje fanúšikom