in ,

Minister Naď odovzdal ocenenie Vojenský čin roka historicky prvej laureátke, pôsobila aj v zahraničí

12.7.2021 (Webnoviny.sk) – Minister obrany Jaroslav Naď (OĽaNO) v pondelok 12. júla odovzdal ocenenie Vojenský čin roka historicky prvej laureátke. Tou sa stala rotná Ivana Krivošová, zdravotníčka, ktorá pomáhala ľuďom v ohrození v Afganistane.

V tlačovej správe o tom informovala hovorkyňa rezortu obrany Martina Kovaľ Kakaščíková. Krivošová ocenenie získala ešte v roku 2020, osobne si ho však mohla prevziať až po návrate zo zahraničnej misie.

Pôsobila aj v marginalizovaných komunitách

„Laureáti Vojenského činu roka sú hrdinovia, ktorí prijali službu vlasti za svoje poslanie a dokazujú to skutkami hodnými úcty a rešpektu. Laureátka rotná Ivana Krivošová je jednou z nich – neváhala pomáhať ľuďom v ohrození a neľahkej situácii bez ohľadu na seba. Preto som jej chcel poďakovať a odovzdať zaslúžené ocenenie osobne,“ povedal Naď.

Krivošová je zdravotníčkou Úradu hlavného lekára Ozbrojených síl SR. Počas pandémie poskytovala zdravotnú starostlivosť v karantenizovaných marginalizovaných rómskych komunitách v rámci civilno-vojenskej operácie UMBRELLA.

Pomohla dieťaťu

Okrem toho počas nasadenia v jednej z týchto komunít zvrátila fatálne zhoršenie zdravotného stavu dieťaťa, ktoré bojovalo s podvýživou a ďalšími pridruženými ochoreniami, čím pomohla so záchranou jeho života.

Cieľom ankety Vojenský čin roka je oceniť a predstaviť výnimočné skutky a činy profesionálnych vojakov pri záchrane života, pomoci v núdzi, ako aj priateľov armády z radov verejnosti, ktorí prispievajú k budovaniu civilno-vojenských vzťahov.

Zdroj: Webnoviny.sk – Minister Naď odovzdal ocenenie Vojenský čin roka historicky prvej laureátke, pôsobila aj v zahraničí © SITA Všetky práva vyhradené.

V Starej Ľubovni zaplavil potok ulice a futbalový štadión, voda vyčíňala aj v obci Jarabina (video)

Frontex výrazne zvýši podporu Litve pri ochrane jej hraníc s Bieloruskom pred nelegálnymi migrantmi