Michala (†24) dobodal 17-ročný cudzinec. Hádka kvôli dievčaťu v bare vyvrcholila vraždou. Otec prehovoril o tom, čo sa stalo

foto: facebook.com

foto: facebook.com

„To, čo sa tam stalo, bola surová vražda,“ povedal otec zavraždeného Michala, známy remeselník z Liptova, ktorý sa o útoku dozvedel počas výletu v Bratislave. „Bol som na súťaži so psom, keď mi v noci prišla správa od synovej priateľky, že Michala pobodali a prevážajú ho do nemocnice. Najprv som dúfal, že to nie je vážne a v najhoršom prípade mu darujem krv alebo obličku.“ Žiaľ, nádej otca sa rozplynula počas cesty späť na Liptov, keď mu prišla správa, že jeho syn zomrel.

Podľa výpovede otca obeť útoku došlo ku konfliktu kvôli dievčaťu, pričom po pôvodnom upokojení situácie, kedy mladý portugalčan z podniku odišiel, sa útočník vrátil a neľútostne zaútočil na Michala. Tento brutálny čin vyvolal širokú odozvu na sociálnych sieťach, kde mnohí ľudia vyjadrujú úprimnú sústrasť rodine zosnulého.

foto: facebook.com

„Včera (18. 8.) v skorých ranných hodinách došlo v miestnom podniku k násilnej trestnej činnosti, pri ktorej prišiel o život 24 ročný mladý muž. Po vzájomnom konflikte, 17 ročný mladík z Portugalska nožom pobodal poškodeného, ktorému zasadil najmenej 5 rán nožom. Spôsobil mu zranenia, ktorým pri prevoze do nemocnice podľahol,“ uviedla žilinská polícia vo svojej tlačovej správe.

Primátor Liptovského Mikuláša, Ján Blcháč, prejavil hlboký zármutok nad touto tragédiou a vyzval obyvateľov na zamyslenie sa nad úrovňou nenávisti a násilia v spoločnosti. „Naše mesto by malo byť miestom športu, prírody a radosti. Nedokážem pochopiť takéto činy,“ vyhlásil Blcháč.

„Máme psíka, s ktorým cvičíme agility, vybrali sme sa na súťaž. Manželka s kamarátkou išli na aute, ja za nimi na motorke. Všetko bolo v poriadku, no v noci mi prišla správa od synovej priateľky, že Michala pobodali a vezú ho do nemocnice. Oblial ma pot, no utešoval som sa, že snáď sa nič vážne nestalo a všetko bude v poriadku, prinajhoršom mu venujem krv, alebo obličku. Sadol som na motorku a v tme a daždi som na nej uháňal tristo kilometrov na Liptov, ani neviem koľkokrát som porušil predpisy. Onedlho mi prišla ďalšia informácia, že môj syn na následky zranení po útoku nožom zomrel. Zastal som, zliezol som z motorky, sadol si v daždi na zem a plakal som,“  prezradil pre portál pluska.sk.

„Zatiaľ mám len strohé informácie, spor mal nastať kvôli dievčaťu, no ten sa barmanovi podarilo vyriešiť. Situácia sa upokojila, všetko sa zdalo byť v poriadku. No Portugalčan sa do baru vrátil s nožom v ruke. Dopichal ním môjho syna do chrbta najskôr postojačky a neskôr na zemi a ostal stáť. Kým prišli policajti, útočníka chytili a zamkli v sklade. V tom bare som bol o šiestej ráno a na pohľad, ktorý sa mi naskytol, nikdy nezabudnem. To bola surová vražda!“ dodal Jozef. 

Žilinská polícia aktuálne pokračuje vo vyšetrovaní prípadu, pričom verejnosť čaká na ďalšie podrobnosti, ktoré by mohli objasniť okolnosti vedúce k tejto tragédii. V prípade potvrdenia viny čelí podozrivý mladík závažným právnym následkom, ktoré budú mať ďalekosiahle dopady na jeho život aj na vnímanie bezpečnosti v turisticky vyhľadávaných destináciách na Slovensku.

Zanechajte svoj hlas

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.